Zelenski: Războiul cu Rusia nu este în impas. Nimeni nu face presiuni pentru declanșarea unor negocieri cu Kremlinul

Zelenski: Războiul cu Rusia nu este în impas. Nimeni nu face presiuni pentru declanșarea unor negocieri cu Kremlinul
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2023

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat, sâmbătă, că războiul dintre țara sa și Rusia se află într-un "impas", după ce un comandant ucrainean de rang înalt a afirmat săptămâna aceasta că cele două armate sunt prinse într-un război de uzură și de poziții. De asemenea, el a respins informațiile potrivit cărora oficiali americani fac lobby pentru pace.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Timpul a trecut astăzi și oamenii sunt obosiți (...) Dar nu ne aflăm într-un impas", a declarat Zelenski la o conferință de presă susținută la Kiev împreună cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit News.ro.

El și-a reafirmat poziția potrivit căreia nu este momentul să negocieze cu Rusia și a negat, de asemenea, că lideri occidentali ar face presiuni în acest sens, scrie The Guardian.

Oficiali occidentali abordează subiectul negocierilor de pace cu Ucraina. Posibilele concesii pentru a ajunge la un acord cu Rusia CITEȘTE ȘI Oficiali occidentali abordează subiectul negocierilor de pace cu Ucraina. Posibilele concesii pentru a ajunge la un acord cu Rusia

"Toată lumea cunoaște atitudinea mea, care coincide cu atitudinea societății ucrainene ... Astăzi, nimeni nu face presiuni asupra mea pentru a negocia, nici unul dintre liderii UE sau ai Statelor Unite. Ca noi să stăm acum la masă cu Rusia, să discutăm și să-i dăm ceva - acest lucru nu se va întâmpla", a spus Zelenski.

Potrivit NBC, oficiali americani și europeni au început să discute discret cu guvernul ucrainean despre ce ar putea implica eventualele negocieri de pace cu Rusia pentru a pune capăt războiului, potrivit unui oficial american de rang înalt și unui fost oficial american de rang înalt familiarizat cu discuțiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
ue
rusia
ucraina
negocieri
pace
zelenski