VIDEO Brașovul deschide cel mai mare parc din oraș. ”La Iepure” a costat peste 7 milioane lei din bani UE

VIDEO Brașovul deschide cel mai mare parc din oraș. ”La Iepure” a costat peste 7 milioane lei din bani UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2024

Primăria Brașov a deschis cel mai mare parc din oraș dedicat recreerii și sportului, amenajat, cu o finanțare europeană, pe un teren de 1,6 hectare, în zona cunoscută sub denumirea de „La Iepure”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aici au fost amenajate alei pietonale, foișoare, balansoare, locuri de joacă, un poligon pentru biciclete și trasee de pump track și au fost montate echipamente de fitness. În cea mai mare parte a parcului, pe o suprafață de 14.000 de metri pătrați, au fost amenajate zone verzi unde au fost plantați aproximativ 400 de arbori din mai multe specii specifice climei locale, și altele pe care a fost plantată iarbă, flori și arbuști decorativi, transmite Agerpres.

Covid-19 - Cel mai recent semn al normalizării la 4 ani de la începerea pandemiei: Poate fi tratat ca gripa CITEȘTE ȘI Covid-19 - Cel mai recent semn al normalizării la 4 ani de la începerea pandemiei: Poate fi tratat ca gripa

Zona era și în trecut utilizată de brașoveni pentru agrement.

„Este un parc care a fost reproiectat, astfel încât să fie sigur pentru cei mai mici, în primul rând pentru cei care învață să folosească bicicleta. E un parc pe care l-au așteptat mult timp și cluburile de mountain bike din Brașov”, a spus primarul Allen Coliban.

Catena preia farmacii CITEȘTE ȘI Catena preia farmacii

Totodată, edilul a subliniat că zona a fost astfel amenajată încât să poată găzdui și evenimente, în acest sens aici fiind amplasată și o scenă.

Lucrările de amenajare au costat 7,4 milioane de lei fără TVA, finanțarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile, și au fost realizate de un număr de patru firme.

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
parc