VIDEO Cel mai mare proiect de investiții la nivelul Dunării din ultimii 30 de ani - lansat. Autobuze amfibii

VIDEO Cel mai mare proiect de investiții la nivelul Dunării din ultimii 30 de ani - lansat. Autobuze amfibii
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2023

Consiliul Județean Călărași a lansat licitația pentru cel mai mare proiect de investiții la nivelul Dunării din ultimii 30 de ani, pe sectorul Porțile de Fier - Cernavodă, prin construirea portului turistic “Marina Călărași”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul prevede 250 de ambarcațiuni de agreement cu vele și motor, cu cel puțin 500 de locuri de parcare pentru autovehicule și utilitare, hambar, stație de alimentare cu combustibil, și un mic centru comercial.

FOTO UiPath recrutează un executiv premiat din Fortune 500, după o plecare surpriză CITEȘTE ȘI FOTO UiPath recrutează un executiv premiat din Fortune 500, după o plecare surpriză

Elementul cheie și de noutate al acestui proiect este reprezentat de folosirea unor "autobuze amfibii", care vor circula atât pe uscat, pe străzile Călărașiului, cât și pe apă, urmând să deservească o nouă linie de transport între Călărați și Silistra, Bulgaria, conform constanta.info.

Conform documentației tehnice, aceste hidro-autobuze pot transporta între 20 și 40 de pasageri, folosind tracțiune diesel clasică pe uscat, și motoare cu jet de apă pentru deplasarea pe Dunăre. 

ANUNȚ Cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa va fi construită în România CITEȘTE ȘI ANUNȚ Cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa va fi construită în România

Portul urmează să devină operațional la începutul anului 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
dunare
calarasi