VIDEO Parcul Național, din capitală - reamenajat cu peste 70 milioane lei. Va avea inclusiv platformă plutitoare de cuibărit pentru păsări.

VIDEO Parcul Național, din capitală - reamenajat cu peste 70 milioane lei. Va avea inclusiv  platformă plutitoare de cuibărit pentru păsări.
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

Parcul Național va fi reamenajat cu o investiție de aproape 71 de milioane de lei, după ce consilierii locali din Sectorul 2 al Capitalei au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit hotărârii, reamenajarea Parcului Național are în vedere remedierea „deficiențelor amplasamentului” și integrarea coerentă a zonei atât din punctul de vedere al activităților și al traseelor, cât și al vegetației în sistemul de spații verzi al Sectorului 2, arată Agerpres.

VIDEO \'\'Orașul de gheață\'\' atrage un număr record de turiști CITEȘTE ȘI VIDEO ''Orașul de gheață'' atrage un număr record de turiști

Reamenajarea Parcului Național va consta în introducerea de elemente de mobilier urban – bănci, șezlong, rastel pentru biciclete, mese de șah, chioșcuri de lemn pentru târguri, containere de gunoi acționate electric, etc; echipamente de joacă: leagăne, echipamente de cățărare, trambulină; echipamente pentru parc chinologic: dispenser, cișmea, obstacole, tunel pentru câini, etc.; echipamente de iluminat: stâlpi de iluminat, bandă luminoasă, reflector, spot, spot submersibil; realizarea de alei pietonale din asfalt; amenajarea malului lacului cu pontoane și stâlpi de prindere a ambarcațiunilor.

Durata de execuție a obiectivului de investiții este de douăsprezece luni calendaristice.

Becali investește 30 milioane euro în \ CITEȘTE ȘI Becali investește 30 milioane euro în "cea mai frumoasă biserică din Balcani, din ultima sută de ani", cu clopote controlate prin computer și hotel pentru preoți

Consilierii locali au mai adoptat un proiect referitor la amenajarea Lacului Național și a malurilor aferente, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 23,5 milioane de lei.

Conform actului normativ, malurile sunt degradate. Lucrările presupun dezafectări de construcții și zone verzi insulă; refacerea zonei verzi – maluri lac, prin montarea de rulou gazon, plante graminee, completarea vegetațiilor de aliniament cu specii indigene și rezistente la factorii de perturbare a mediului urban; realizarea unui sistem de irigat, amenajarea de pontoane, a unui amfiteatru – ponton în trepte, a unor platforme de acces pe insulă, a unui zid de sprijin pentru insulă, a unui sistem de iluminat, construcții hidrotehnice PVC, montarea de mobilier urban adecvat, dotări pentru amenajarea malurilor lacului; platformă plutitoare de cuibărit pentru păsări.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucuresti
parcul national