VIDEO PROFIT LIVE Anca Băcăianu, Head of Strategy and Research, United Media Services: Piața de media este în continuare în creștere. Investițiile în digital sunt din ce în ce mai mari

VIDEO PROFIT LIVE Anca Băcăianu, Head of Strategy and Research, United Media Services: Piața de media este în continuare în creștere. Investițiile în digital sunt din ce în ce mai mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2022

Deși piața de media a stagnat în 2020, când a izbucnit pandemia, din 2021 a început să înregistreze din nou creșteri semnificative, continuând trendul ascendent și în 2022, în pofida multiplelor crize din piață.

„Piața de media a stagnat când a venit pandemia în 2020, dar nu a scăzut sau cel puțin nu dramatic. Apoi a avut o creștere fabuloasă în 2021, de 25%. În 2022, estimările arată o creștere de 6%, cu toate provocările actuale. Deci, piața de media este în continuă creștere”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Anca Băcăianu, Head of Strategy and Research, United Media Services.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Creșterea de anul acesta vine, în special, din creșterea mediului digital.

„Investițiile în digital sunt din ce în ce mai mari. Acum doi ani consumul de digital a depășit consumul de TV. Deci și investițiile au urmărit acest trend. Investițiile de media pe 2021 au crescut foarte mult, în jur de 50% și, în general, digitalul ca și mediu e din ce în ce mai adoptat de români”, mai spune aceasta.

VIDEO PROFIT LIVE Doi soți au deschis River Residence Chalet, o cabană la poalele munților Făgăraș. Anca Ciupa, fondator: Vrem să mai deschidem câteva cabane în următorii 2-3 ani. Partea mai dificilă este să-ți găsești o echipă cu care să colaborezi CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Doi soți au deschis River Residence Chalet, o cabană la poalele munților Făgăraș. Anca Ciupa, fondator: Vrem să mai deschidem câteva cabane în următorii 2-3 ani. Partea mai dificilă este să-ți găsești o echipă cu care să colaborezi

Cele mai mari bugete de marketing sunt alocate, în continuare, tot de companiile din industria de farma și retail.

„După pandemie farma a crescut cu aproximativ 20% numai în investițiile de TV, care s-au menținut la un nivel ridicat și în 2021, dar și anul acesta. Deci farma în continuare rămâne sus. Un alt domeniu care înregistrează creșteri este zona de retail și zona de ecommerce. Sunt și alte categorii mai mici, de exemplu zona de energie, unde sunt mai puțini jucători, dar foarte dinamici, au investit destul de mult anul acesta, mult mai mult decât anul trecut.

De asemenea și zona de pariuri online și bet am văzut ca are o creștere enormă anul acesta. Cred că este o legătura destul de mare între situația economică și zona de pariuri. Cumva piața e în stare de incertitudine, se îndreaptă spre recesiune și apare foarte mult zona de pariuri. Corelează destul de mult cu sărăcia populației. Deci e un domeniu destul de sensibil la starea și la statutul financiar al populației”, adaugă Anca Băcăianu.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata de media
investitii digital