VIDEO PROFIT LIVE Doina Vîlceanu, Director Marketing ContentSpeed: Nu se pot genera milioane de euro din online dacă nu avem și un buget pe măsură și o strategie care să ne garanteze astfel de rezultate

VIDEO PROFIT LIVE Doina Vîlceanu, Director Marketing ContentSpeed: Nu se pot genera milioane de euro din online dacă nu avem și un buget pe măsură și o strategie care să ne garanteze astfel de rezultate
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2024

2023 a fost un an de scădere pentru jucătorii din ecommerce, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Doina Vîlceanu, Director Marketing ContentSpeed. Automatizarea proceselor și investițiile în fidelizarea clienților vor ajuta companiile să rămână semnificative în piață.  

„Cred că ce ne-a lovit cel mai tare pe toți a fost această încetinire a creșterii. Veneam după niște ani în care au fost niște rezultate spectaculoase, niște creșteri de 2 cifre, chiar de 4 cifre în anumite verticale, iar anul 2023 a venit să ne spună care e realitatea și cumva să se cearnă inițiativele heirupiste care s-au făcut pe genunchi în pandemie și au rămas business-urile serioase care au început să investească cu adevărat în canalele lor de vânzare online, în această transformare digitală”, spune aceasta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Planurile antreprenorilor au fost afectate în special de scăderea consumului.

„Această scădere a consumului care s-a manifestat atât în offline, cât și în online a lovit din plin și planurile pe care și le-au făcut antreprenorii. Am văzut un pic de dezamăgire. Creșterile estimate nu erau neapărata susținute de către investițiile planificate, deci cumva s-au așteptat că vor investi foarte puțin și vor genera milioane de euro. Nu se pot genera milioane de euro din online, dacă nu avem și un buget pe măsură și o strategie care să ne garanteze astfel de rezultate”, precizează Doina Vîlceanu.

VIDEO PROFIT LIVE Ramona Ivan, Președinte Comisia pentru Fonduri Europene ARB: Recomandăm să se demareze proiectul de investiții doar după ce avem foarte bine clarificată structura de finanțare. Este bine să se lucreze cu o bancă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ramona Ivan, Președinte Comisia pentru Fonduri Europene ARB: Recomandăm să se demareze proiectul de investiții doar după ce avem foarte bine clarificată structura de finanțare. Este bine să se lucreze cu o bancă

Automatizarea proceselor ar putea să ofere companiilor avântul necesar pentru a câștiga cotă de piață.

„De aici vine șansa companiilor de a fi profitabile sau măcar de a face niște economii operaționale și de a face businessul viabil în ecommerce. Și, odată rezolvate aceste aspecte organizaționale și de fluxuri interne, atunci se merge pe investiția care ar trebui să genereze profit, să aducă plus valoare.

Iar profitabili nu putem să-i facem decât pe clienții fideli pentru că costul de achiziție în marketing este mult prea mare pentru a continua mereu să investim în achiziția de noi clienți. Și atunci, avem o automatizare pe de-o parte și avem soluțiile care ne ajută la fidelizarea clienților pe cealaltă parte”, mai spune aceasta.

În automatizare, continuă ea, au investit cei care aveau suficient buget sau suficient de pierdut dacă nu o fac.

„Deci, companiile mari investesc în a rămâne profitabili, în a avansa, în a mai face niște pași”, subliniază Doina Vîlceanu.

„Noi continuăm investiția majoră pe care am început-o de acum 2 ani în tot ce înseamnă această tehnologie care ar trebui să-i ajute pe antreprenori să facă bani. Succesul nostru este în totalitate dependent de succesul magazinelor online care folosesc platforma ContentSpeed. Dacă ei nu fac bani, noi nu avem nicio șansă să fim profitabili. Și atunci, încercăm prin toate serviciile și prin toate produsele software pe care le dezvoltăm exact asta să facem”, mai spune ea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
doina vîlceanu
contentspeed