VIDEO PROFIT LIVE Gabriel Chiva, Optima Group: Vrem să atragem 2-3 milioane de euro pentru scalarea internațională. Fondurile de investiții sau un investitor strategic sunt varianta cea mai ieftină

VIDEO PROFIT LIVE Gabriel Chiva, Optima Group: Vrem să atragem 2-3 milioane de euro pentru scalarea internațională. Fondurile de investiții sau un investitor strategic sunt varianta cea mai ieftină
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2022

Optima Group, companie care furnizează servicii de inventariere active și stocuri, ca și de software, vrea să continue extinderea în Europa în următorii doi ani. În prezent, compania este activă pe piețele din România, Moldova, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Serbia.

„Ne uităm să vedem care sunt posibilitățile pentru a finanța această extindere. Avem mai multe variante pe care le luam în considerare, fie emitere de obligațiuni, fie cotare la bursă, fie atragerea unui investitor strategic sau a unui fond de investiții. Estimările noastre în momentul de față sunt în jur de 2-3 milioane de euro pentru scalare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Suntem în faza în care creăm un board of advisors, o echipă care să aibă experiență în a scala business-urile internațional. Fie că vom semna diferite parteneriate cu companii din Europa, fie că vom angaja la început persoane de sales și marketing către anumite piețe strategice, fie că vom găsi alte instrumente astfel încât să scalăm business-ul în Europa, analizăm și ne propunem ca aceasta echipă să ne îndrume în direcția cea mai bună.

Avem în plan să facem asta în următorii doi ani de zile, atât pentru linia de business de software, cât și pentru linia de servicii de inventariere”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Gabriel Chiva, Managing Partner Optima Group, adăugând că, pentru scalare, ia în considerare și achiziția unor firme din diferite țări, care activează în același domeniu.

„Analizăm toate variantele în funcție și de finanțările de care vom beneficia, astfel încât să putem scala business-ul cât mai rapid, dar și cât mai sănătos”, precizează acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Jiga, Fondator Brand Management: Business as usual începe să se schimbe dramatic. Sperăm ca piața de publicitate indoor să ajungă la 15-16 milioane de euro anul acesta CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Jiga, Fondator Brand Management: Business as usual începe să se schimbe dramatic. Sperăm ca piața de publicitate indoor să ajungă la 15-16 milioane de euro anul acesta

De asemenea, pentru a atrage finanțare, compania analizează și posibilitatea de a emite o emisiune de obligațiuni sau chiar să se listeze la Bursa de Valori București. 

„Luam în considerare și finanțare prin emisiune de obligațiuni sau chiar și cotarea la bursă, dar asta se va întâmpla peste 3-4 ani probabil. Fondurile de investiții sau un investitor strategic sunt varianta cea mai ieftină”, afirmă el.

Optima Group va lansa anul următor un an produs pe piață pe care îl dezvoltă în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Avem în implementare un produs, o soluție de inteligență artificială, cu o valoare de aproape 7 milioane de lei, care ne va permite foarte mult să scalăm. Am început acest proiect în urmă cu un an de zile. Are o perioada de implementare de 2 ani. Deci, la anul pe vremea asta vom lansa produsul, care prezice pe baza unor indicatori externi, pe lângă cei interni, niște tendințe în piață. În momentul de față, produsul este testat de 3 companii din diferite domenii de activitate”, mai spune Gabriel Chiva.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel chiva
optima group