VIDEO PROFIT LIVE Iulia Ghiță, co-fondator Zitamine: Tocmai am închis runda. Procesul de fundraising nu a fost ușor. Este aproape un full time job

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2023

Startup-ul Zitamine, care a creat un serviciu de vitamine și suplimente alimentare personalizate, a atras în total investiții de 850.000 de euro în doar un an de la lansare.

„Noi am început cu o finanțarea din partea lui Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster. A fost o investiție inițială de 300.000 de euro, urmată de încă 200.000 de euro pentru pilotarea proiectului care s-a întâmplat anul trecut, iar anul acesta am mai ridicat o rundă de finanțare de 350.000 de euro la care au participat 3 fonduri de venture capital din România și business angels.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Tocmai am închis runda și cu banii ridicați în această rundă ne propunem să atingem pragul de 10.000 de clienți activi în iulie anul viitor. În acest scop noi vrem să lucrăm foarte mult la produs, vrem să îmbunătățim algoritmul de recomandări și, de asemenea, vom lucra la platformă pentru a face experiența clienților cât mai simplă. Vrem să creăm și o aplicație”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Iulia Ghiță, co-fondator Zitamine.

Ea adaugă că procesul fundraising nu a fost ușor, mai ales în contextul actual.

„A fost o perioadă în care investitorii au fost un pic mai precauți, au vrut să vadă mai multe cifre, cum evoluează businessul, care e tendința, a fost un proces mai lung. Celor care se apucă acum de fundraising le recomand să aloce timp și răbdare pentru asta. Este aproape un full time job. Contează foarte mult dacă investitorii au încredere în echipă și să ai o conexiune bună cu aceștia. Nu este un date, e o căsătorie ce se întâmplă”, spune aceasta.

VIDEO PROFIT LIVE Tudor Iacob, co-fondator Unison: Probabil în următoarele două luni vom ajunge și în marile lanțuri de magazine. Vrem să ajungem să vindem și în Europa CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Tudor Iacob, co-fondator Unison: Probabil în următoarele două luni vom ajunge și în marile lanțuri de magazine. Vrem să ajungem să vindem și în Europa

Obiectivul startup-ului este să ajungă principalul furnizor de suplimente și vitamin personalizate din Europa de Este.

„Ne-am inspirat de la cei din SUA. Și în multe țări din Europa de Vest există businessuri similare, iar noi ne dorim să construim și în România un business care să ne ajute să avem grijă de noi și de sănătatea noastră.

Momentan, piața din România este destul de generoasă. Noi o estimăm la peste 500 de milioane de euro. Deci, este o piață mare și există mult loc de creștere aici pentru noi. Însă, anul viitor ne dorim să testăm extinderea și în altă piață vecină, poate Bulgaria, iar ulterior să ne extindem din ce în ce mai mult astfel încât să cucerim această zonă din Europa de Est”, precizează Iulia Ghiță.

viewscnt
Afla mai multe despre
zitamine
iulia ghiță