Bogdan Florea și Cristian Nistor, fondatorii Hereitis, o aplicație care furnizează date în timp real despre poziția autobuzelor, vor să ridice o rundă de finanțare și sunt în discuții și pentru accesarea de fonduri europene. Planuri pentru ieșirea pe piețele externe.
„Am participat și anul trecut la un accelerator făcut de către o bancă din România și am ajuns până în finală. Pasul următor este să accesăm niște fonduri pentru a putea angaja sau plăti minim 4 programatori, pentru că având atât de mulți utilizatori care cresc de la o lună la alta, nu vrem să încărcăm aplicația cu reclame. Ea trebuie dezvoltată, reîmprospătată”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Cristian Nistor, co-fondator Hereitis.
Aplicația este lansată momentan în trei orașe din țară, în Iași, Oradea și București.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
„Cei mai mulți utilizatori sunt din Iași, în fiecare azi avem peste 7000 de accesări. La Oradea avem câteva mii, iar la București trecem de 1.000 și încă nu am popularizat-o. Nevoia pe termen scurt este de a putea avea lângă noi niște programatori pentru a dezvolta această aplicație, urmând ca apoi să intrăm cu partea de marketing plan pentru a o promova. Încercăm să dezvoltăm această aplicație și în alte orașe ale țării și peste granițe”, continuă acesta.

Planul este de a atrage o finanțare de șase cifre, bani care vor fi suficienți pentru un an.
„Încă mai calculăm. Am prefera un business angel sau chiar o companie care are o aplicație care sa integreze modul în care vedem noi lucrurile. Strategia noastră este să mergem direct internațional. Avem câteva discuții. Știm că suntem urmăriți și este momentul să trecem la următorul nivel”, mai spune Cristian Nistor.
De asemenea, cei doi fondatori vor să acceseze și fonduri europene pentru dezvoltarea aplicației.
„Suntem în discuții cu noile DIH-uri (n.red. Digital Innovation Hubs – Centre de inovare digitală) care vor livra partea de investiții din fonduri europene. Suntem în proces de afiliere, urmând ca apoi să vedem ghidurile și să încercăm să accesăm și partea de fonduri”, adaugă el.

Prin această aplicație, Bogdan Florea și Cristian Nistor vor să determine cetățenii să folosească mai mult transportul în comun, în detrimentul mașinii, știind exact când ajunge autobuzul sau tramvaiul în stație.
„De această problemă se leagă mult disconfortul de a folosi transportul în comun, mai ales iarna. (...) Tu poți combina mai multe trasee. Cred că 80% din călătorii care folosesc transportul public în comun nu folosesc doar o singură linie de transport”, mai precizează Cristian Nistor.