Spotify are peste jumătate de miliard de utilizatori

Spotify are peste jumătate de miliard de utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 apr 2023

În ciuda problemelor din primul trimestru al anului, Spotify a reușit nu doar să crească, ci să aibă al doilea cel mai bun trimestru din toate timpurile în ceea ce privește evoluția numărului de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Numărul total al utilizatorilor care folosesc Spotify a crescut în T1 cu 5% față de trimestrul anterior și cu 22% față de același trimestru al anului trecut, ajungând acum la 515 milioane.

Creșterea este cu 15 milioane peste ceea ce se aștepta compania și reprezintă, conform CEO-ului Daniel Ek, al doilea cel mai bun trimestru din istoria companiei.

FOTO Ce își uită românii în Uber: De la chei și telefon la animale de companie, incluzând șobolani. Cum sunt recuperate obiectele pierdute CITEȘTE ȘI FOTO Ce își uită românii în Uber: De la chei și telefon la animale de companie, incluzând șobolani. Cum sunt recuperate obiectele pierdute

210 milioane din toți utilizatorii Spotify pentru plătesc una dintre versiunile premium ale serviciului, după ce numărul acestora a crescut în ultimul trimestru cu 15%.

225 de milioane de euro a pierdut Spotify în primul trimestru al acestui an, ceea ce nu este ceva neobișnuit pentru compania cu origini suedeze pune încă creșterea în fața profitului. În trimestrul anterior pierderea era și mai mare, de 270 de milioane de euro.

Oficialii Spotify tac în continuare asurzitor în legătură cu funcția de sunet lossless, pe care au promis-o acum mai bine de doi ani, care este finalizată din punct de vedere tehnic de mult, dar este ținută în expectativă până când compania se va lămuri cum poate câștiga bani de pe urma ei, deși rivalii Apple și Amazon o oferă gratuit.

Spotify a avut un ultim trimestru dificil, după ce a disponibilizat în jur de 600 de angajați și a închis proiectele secundare Spotify Live și jocul Heardle.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
streaming
audio
muzica
podcast
lessless