YouTube adaugă o secțiune dedicată podcast-urilor

YouTube adaugă o secțiune dedicată podcast-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 apr 2023

Canalele de YouTube care publică podcast-uri au acum o secțiune special dedicată acestora, unde urmăritorii pot găsi mai rapid acest tip de conținut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În ciuda faptului că mulți creatori de conținut folosesc de ani buni YouTube pentru publicarea podcast-urilor, platforma video deținută de Google nu a făcut multe până acum pentru a ajuta acest tip de conținut.

Un mic pas este făcut acum, când este adăugată în cadrul canalelor de YouTube o secțiune unde sunt găzduite numai filmările marcate de autor ca fiind podcast-uri.

Spotify închide serviciul de live audio Spotify Live CITEȘTE ȘI Spotify închide serviciul de live audio Spotify Live

Noua secțiune se găsește între Live și Playlists, secțiunile care găzduiesc transmisiunile directe și diversele listele în care sunt organizate filmările.

Anterior, creatorii de conținut putea organiza podcast-urile în playlist-uri, însă, acestea erau afișate în secțiunea respectivă la un loc cu toate celelalte liste, care conțineau și alte tipuri de filmări.

Google anunța în februarie că va integra podcast-uri în YouTube Music, după exemplu Spotify. Filmările marcate drept podcast-uri în YouTube vor apărea automat și în YouTube Music.

Google și Spotify au ales să ofere podcast-uri și muzică la un loc, în cadrul aceleiași aplicații, ceea ce nu este pe placul multor utilizatori. Apple, de cealaltă parte, are servicii dedicate separat muzicii și podcast-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
podcast