Creatorul Android-ului se pregătește să lanseze în Europa primul smartphone al noii sale companii

Creatorul Android-ului se pregătește să lanseze în Europa primul smartphone al noii sale companii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iul 2017

Essential Phone, primul produs al startup-ului Essential înființat de Andy Rubin, urmează să fie lansat la nivel global, inclusiv în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conform unui material publicat în Financial Times, Andy Rubin împreună cu ceilalți executivi ai companiei pregătesc lansarea la nivel global a primului smartphone produs de Essential, una din companiile înființate de creatorul Android-ului după plecarea de la Google.

Șefii Essential s-ar afla în prezent pe finalul negocierilor cu operatorii din Europa și Japonia, urmând a fi stabilită o dată comună de lansare a telefonului pentru cele două regiuni.

FOTO Cum arată și cât va costa primul flagship Nokia de la relansarea brandului CITEȘTE ȘI FOTO Cum arată și cât va costa primul flagship Nokia de la relansarea brandului

Cu Essential Phone, care este un flagship în adevăratul sens al cuvântului, Andy Rubin vrea să concureze pe segmentul de vârf al smartphone-urilor, cel care aduce cea mai mare marjă de profit.

Primul smartphone lansat de companie se laudă cu o construcție solidă, un ecran care acoperă cea mai mare parte a zonei frontale și un design modular care permite montarea unor extensii ce aduc diverse facilități suplimentare, precum o cameră foto care realizează fotografii de 360 de grade.

Essential Phone trebuia să fie lansat în luna iunie în Statele Unite dar a fost amânat fără a fi anunțat un motiv sau o altă dată de lansare. Deocamdată, smartphone-ul poate fi precomandat de pe site-ul oficial pentru 749 de dolari, prețul de lansare urmând a fi 898 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
andy rubin
smartphone
essential
android