Facebook Spaces - o aplicație ce permite interacțiuni în realitate virtuală între prieteni

Facebook Spaces - o aplicație ce permite interacțiuni în realitate virtuală între prieteni
scris 19 apr 2017

Facebook a lansat o nouă aplicație, denumită Facebook Spaces, ce permite interacțiuni în realitate virtuală (VR) între prietenii de pe această rețea de socializare, au anunțat, marți, reprezentanții companiei americane.

Petrecerea timpului liber alături de prieteni și de membrii familiei creează unele dintre cele mai importante amintiri, însă apropierea fizică dintre persoane nu este întotdeauna posibilă. Acesta este punctul în care intervine realitatea virtuală. Marți, compania Facebook a lansat un nou serviciu, Facebook Spaces - o nouă aplicație VR, ce permite utilizatorului să își petreacă timpul liber alături de prieteni și de rude într-un mediu virtual interactiv, ca și cum acele persoane s-ar afla în aceeași cameră. Aplicația Facebook Spaces a fost lansată în versiune beta pentru Oculus Rift și Touch, marți, și poate fi descărcată din magazinul online Oculus Store.

Fii tu însuți în VR

Este ușor să creezi o identitate care să te reprezinte în Facebook Spaces. Acest lucru îi ajută pe oameni să te recunoască, iar utilizatorul care folosește această aplicație VR are senzația că se află în acea cameră. Alegeți una dintre fotografiile voastre de pe Facebook și veți avea la dispoziție o gamă de opțiuni pentru personalizarea avatarului vostru VR. Începeți cu una dintre acele opțiuni, apoi puteți să continuați personalizarea profilului VR până veți fi mulțumit de rezultat. Puteți să vă schimbați culoarea ochilor, coafura, expresiile faciale, pânâ când noul avatar VR se va potrivi cu identitatea voastră. Totul îți permite să devii tu însuți, așa cum îți dorești, scrie News.ro.

EXCLUSIV Impozitul pe venit nu va mai fi reținut la sursă pentru angajați, profesii independente, deponenți și jocuri de noroc. Obligația rămâne valabilă la vânzarea imobilelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Impozitul pe venit nu va mai fi reținut la sursă pentru angajați, profesii independente, deponenți și jocuri de noroc. Obligația rămâne valabilă la vânzarea imobilelor

Reuniți-vă, amuzați-vă și împărtășiți-vă experiențele cu persoanele la care țineți

După ce v-ați decis în privința aspectului fizic al avatarului, plonjați în această experiență și invitați-vă prietenii de pe Facebook să vină alături de voi.

Puteți să desenați în aer cu un marker virtual pentru a crea absolut tot ceea ce ați visat vreodattă, de la o pălărie decorativă și până la o planșă manuală a jocului ”X și 0”.

De asemenea, veți avea la dispoziție varietatea largă de conținuturi Facebook pe care puteți să le vizualizați în VR alături de prieteni, inclusiv videouri la 360 de grade și fotografii care să vă ”transporte” în locuri noi. Alături de prieteni puteți să retrăiți amintiri personale din Timeline sau chiar să vă creați unele noi, pe măsură ce explorați anumite lucruri care vă interesează, în timp ce explorați profilurile și pagini de pe Facebook.

Invitați pe toată lumea să vi se alăture în această distracție

De ce s-ar amuza doar utilizatorii VR? Facebook Spaces vă permite să telefonați cu ușurință unui prieten din lumea reală, prin serviciul video al aplicației Messenger, așadar puteți să invitați multe persoane în spațiul vostru VR. Utilizatorii pot să răspundă apelului video de pe telefoanele lor mobile, pentru a deschide instantaneu o fereastră spre lumea voastră virtuală. Indiferent dacă vreți să le arătați cele mai recente ”capodopere” 3D pe care le-ați desenat, să partajați cu prietenii videoclipuri interesante realizate la 360 de grade sau pur și simplu să petreceți timpul stând de vorbă, Facebook Spaces este una dintre cele mai bune modalități actuale ce permite apropierea între oameni.

Desigur, există și un selfie-stick. Folosiți-l pentru a face fotografii în timpul acestei experiențe și împărtășiți prietenilor de pe Facebook amintirile pe care vi le creați în VR.

Controlați-vă experiențele

Facebook Spaces dorește să devină un loc confortabil pentru toți utilizatorii. Ei au control deplin asupra experienței VR, având la dispoziție inclusiv opțiunea de a opri aplicația în orice moment. Prin apăsarea butonului de ”Pauză”, utilizatorul este transportat într-un spațiu liniștit, în care acesta se poate relaxa departe de prieteni și de activitățile comune. Există și o comandă ce permite reducerea la tăcere a prietenilor sau îndepărtarea lor din spațiul vostru virtual. Facebook Spaces vizează conectarea cu prietenii și cu rudele pe care le cunoașteți foarte bine și în care aveți încredere.

Ce urmează?

Lansarea de marți este doar începutul. Facebook a lansat noua aplicație în versiune beta, dar va adăuga pe parcurs noi funcții, pe baza răspunsurilor primite de la utilizatori, și va continua să exploreze elementele care fac experiențele de socializare VR să devină semnificative. Noua aplicație este doar una dintre primele tehnologii de socializare VR. În viitor, Facebook va continua să transforme modul în care oamenii din lumea întreagă rămân conectați în comunitățile lor și cu persoanele care le sunt cel mai apropiate.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook spaces