YouTube are în plan suportul pentru transmisiuni live filmate la 360 de grade

YouTube are în plan suportul pentru transmisiuni live filmate la 360 de grade
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2016

Cel mai mare site de conținut video, YouTube, consideră în prezent trecerea la transmisiuni live filmate cu aparate capabile să înregistreze la 360 de grade.

Cum 3D-ul nu a prins, înregistrările filmate la 360 degrade par să fie următorul mare pariu al creatorilor de conținut și serviciilor de streaming. Iar YouTube, în calitatea sa de lider al site-urilor de streaming video, a început de pe acum planurile pentru transmisiuni live filmate la 360 de garde.

Urmărește-ne și pe Google News

Suportul pentru clipuri video de 360 de grade există încă din martie 2015, însă, deocamdată, există foarte puțin conținut de acest fel. Asta din cauza faptului că pe piață încă nu au pătruns suficiente dispozitive capabile de capturi video la 360 de grade.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În acest context, YouTube este în căutarea unor parteneri, producători de apatură video, dispuși să integreze tehnologia video sferică în propriile produse. Scopul YouTube este acela de a găzdui clipuri video și de a transmite live filmări de 360 de garde de calitate, indiferent cine și cu ce le realizează.

Tehnologia filmării sferice este luată în considerare și de casele de producție americane și este foarte posibil ca în câțiva ani să fim martorii primelor filme în care spectatorul poate roti camera pentru a admira acțiunea din mai multe unghiuri. Filmele SF și cele de acțiune s-ar preta cel mai bine la o astfel de filmare.

Succesul filmării sferice, la fel ca și în cazul altor tehnologii video recente, depinde nu doar de experiența oferită, ci și de accesul utilizatorului la acesta. 3D-ul, de exemplu, a murit pentru că nimeni nu era dispus să poarte ochelari pe termen lung pentru a se uita la un filme. Tehnologia video nouă, de orice fel și la orice cost, trebuie să se muleze pe obișnuința utilizatorilor și să nu schimbe fundamental modul în care se face interacționarea, dacă nu vrea să riște transformarea într-o nișă foarte restrânsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
360 de grade
video
filmare sferica