FOTO O acuarelă de Brâncuși - inspirată de Prințesa Marie Bonaparte - a fost vândută cu peste 400.000 euro

FOTO O acuarelă de Brâncuși - inspirată de Prințesa Marie Bonaparte - a fost vândută cu peste 400.000 euro
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 24 mar 2021

Acuarela Profil de femeie cu coc (Prințesa Marie Bonaparte) semnată de Constantin Brâncuși a fost vândută, la o licitație a casei Christie's, pentru suma de totală de 350.000 lire sterline, echivalentul a peste 400.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Lucrarea marelui sculptor a fost vândută într-o licitație a casei Christie's, în care artistul britanic Banksy a donat o lucrare pentru sistemul de sănătate din Marea Britanie și a strâns 14,4 milioane de lire sterline (16,7 milioane lire sterline, cu comision), peste recordul anterior, de 10 milioane lire sterline al artistului, iar un autoportret de Basquiat, expus în ultima expoziție în viață a artistului american, a fost vândut pentru 7,7 milioane de lire sterline (9 milioane de lire sterline, cu comision).

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Prințesa Marie de Bonaparte (1881-1962) a fost nepoata lui Lucien Bonaparte, unul dintre frații mai mici ai lui Napoleon I. Prințesa s-a căsătorit în 1907 cu Prințul George al Greciei și Danemarcei, al doilea fiu al regelui George I al Greciei.

FOTO O acuarelă de Brâncuși - inspirată de Prințesa Marie Bonaparte - a fost vândută cu peste 400.000 euro

Marie de Bonaparte a fost renumită pentru legăturile ei amoroase, iar lui Constantin Brâncuși i-a solicitat în 1909 să o întruchipeze într-un bust.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Artistul a reprezentant-o inițial în lucrarea Femeie care se admiră în oglindă, dar câțiva ani mai târziu a reinterpretat portretul într-o sculptură de bronz faimoasă, Prințesa X, care a iscat controverse, pentru că are forma unui falus stilizat.

Brâncuși s-a opus însă vehement unei astfel de interpretări, spunând că sculptura reprezintă ”femeia eternă redusă la esență”.

INTERVIU Valentin Bancu, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Valentin Bancu, despre premium în business

Acuarela vândută acum în licitația de Christie's este apropiată de Femeie care se admiră în oglindă și a aparținut lui Anne McDonnell Ford, soție a lui Henry Ford II, nepotul magnatului american al industriei auto și președinte al Ford Motor Company între 1945-1960. 

FOTO O acuarelă de Brâncuși - inspirată de Prințesa Marie Bonaparte - a fost vândută cu peste 400.000 euro

Lucrarea lui Brâncuși, estimată între 300.000 - 500.000 lire streline, a atins în licitație prețul de 280.000 lire sterline, dar prețul final achitat de cumpărător, cu taxe și comision, este de 350.000 lire sterline (405.000 euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
brancusi
acuarela
printesa
marie bonaparte
vanzare
licitatie