Banca Națională a României a menținut dobânda cheie la 6,5% pe an, în linie cu așteptările analiștilor, în condițiile în care se așteaptă la o inflație peste cea prognozată în raportul din noiembrie. Economiștii băncilor se așteaptă ca BNR să rateze din nou ținta de inflație, la finele lui 2025, pentru al cincilea an la rând. De altfel, inflația a fost peste limita superioară a intervalului de variație în 55% din timp de când BNR a introdus țintirea directă.
PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia în funcție de active, și-a început activitatea în România, mișcare ce confirmă informațiile anunțate anterior de Profit.ro.
Banca Națională a României a menținut neschimbată rata cheie la prima ședință de politică monetară din acest an, în acord cu așteptările economiștilor și în condițiile menținerii riscurilor inflaționiste și a incertitudinilor fiscale.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,9750 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9742 lei înregistrat marți.
Indicele ROBOR la 3 luni a stgnat la 5,91%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Economia românească începe anul 2025 cu vântul din față al corecției fiscale
IMM-urile din Europa Centrală și de Est contribuie mai mult la cifra de afaceri totală, la ocuparea forței de muncă și la PIB decât o fac companii similare din Uniunea Europeană, însă au o productivitate mai mică decât companiile mari. Acesta este contextul în care UniCredit lansează o amplă inițiativă de finanțare pentru IMM-uri în regiune, un demers ce vizează creșterea competitivității europene, rămasă în urma celei americane și asiatice, de care pot beneficia peste 9.000 de întreprinderi mici.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,9742 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9731 lei înregistrat luni.
Indicele ROBOR la 3 luni a stgnat la 5,91%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
România este printre țările din regiune cu cele mai mari provocări fiscale în următorii ani, cred economiștii Erste Bank. Creșterile de taxe nu se vor opri cel mai probabil la cele anunțate în decembrie, ci vor fi urmate de altele, următoarele majorări urmând să aibă loc după alegerile prezidențiale.