David Popovici: Mă voi implica mai mult în cauze sociale. Trebuie să ajutăm România cu povești de succes

David Popovici: Mă voi implica mai mult în cauze sociale. Trebuie să ajutăm România cu povești de succes
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2023

Înotătorul român David Popovici a anunțat că își va împărți energia între familie, prieteni, studii și sport și că intenționează să se implice mai mult în cauze sociale. El a precizat că este important ca oamenii să se ajute între ei și că trebuie să existe în România speranța că fiecare poate reuși și poate trece cu bine peste orice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Consider că în ultimele săptămâni nu am fost foarte clar cu privire la planurile mele de viitor și cred că vă sunt dator cu un răspuns. Îmi voi împărți energia între cele de suflet (familie, prieteni), studii și sport. Toate trei sunt foarte importante pentru mine, ca să pot crește ca om și să simt că fac ceea ce îmi place, ceea ce mă pasionează, dar și ceea ce trebuie. Familia e cea mai importantă, creșterea profesională e importantă, iar sportului îi sunt dator cu sinceritate și înțelegere.

VIDEO Simona Halep, antrenament inedit CITEȘTE ȘI VIDEO Simona Halep, antrenament inedit

Totodată, mă voi implica mai mult în cauze sociale în perioada următoare. Îmi doresc foarte mult să avem succes ca țară și ca oameni, vreau să văd cât mai mulți români fericiți și sănătoși. Simt nevoia să mă implic mai mult, trebuie să ajutăm România cu povești de succes, dar și cu speranța că fiecare poate reuși și poate trece cu bine peste orice.

Să ne sprijinim unii pe alții, e important.

Ținem aproape!”, a transmis Popovici.

Ion Țiriac, favorit să preia conducerea uneia dintre cele mai importante competiții de tenis CITEȘTE ȘI Ion Țiriac, favorit să preia conducerea uneia dintre cele mai importante competiții de tenis

David Popovici este cel mai bun înotător european al anului 2022. El a câștigat anul trecut două titluri de campion mondial, două de campion europeana, un argint mondial în bazin scurt, trei titluri mondiale la juniori și patru titluri europene la juniori.

El a fost votat cel mai bun înotător european al anului 2022, în cadrul premiilor Ligii Europene de Natație (LEN) pe anul trecut.

Popovici s-a impus în clasamentul publicat de LEN cu 56,16%, devansându-i pe maghiarul Kristof Milak (22,71%), italianul Thomas Ceccon (13,79%), francezul Leon Marchand (4,77%) și un alt italian, Nicolo Martinenghi (2,56%).

FOTO One United Properties achiziționează fosta platformă Titan Mar de la Adriean Videanu pentru a ridica One Cotroceni Towers CITEȘTE ȘI FOTO One United Properties achiziționează fosta platformă Titan Mar de la Adriean Videanu pentru a ridica One Cotroceni Towers

Popovici (18 ani) a cucerit anul trecut două medalii de aur la Mondiale (100 m liber, 200 m liber), a câștigat două medalii de aur la Europene (100 m liber, 200 m liber), stabilind cu acest prilej și un nou record mondial în proba de 100 m liber, a luat argintul la Mondialele în bazin scurt (100 m liber), obținând și trei titluri mondiale de juniori și patru europene de juniori.

Ceccon a obținut două titluri mondiale (100 m spate, cu record mondial, și ștafetă 4x100 m mixt), o medalie de bronz la Mondiale (ștafetă 4x100 m liber), patru titluri europene (100 m spate, 50 m liber, ștafetă 4x100 m liber, ștafetă 4x100 m mixt), două medalii europene de argint (50 m spate, ștafetă combinată 4x100 m mixt), trei titluri mondiale în bazin scurt (100 m mixt, ștafetă 4x100 m liber, ștafetă 4x50 m mixt), argint mondial în bazin scurt (ștafetă 4x50 m liber), două medalii mondiale de bronz în bazin scurt (ștafetă 4x200 m liber, 4x100 m mixt).

Marchand a cucerit două titluri mondiale (200 m mixt, cu record european, 400 m mixt) și o medalie mondială de argint (200 fluture).

Nicolo Martinenghi a obținut două medalii de aur la Mondiale (100 m bras, ștafetă 4x100 m mixt) și una de argint (50 m bras), trei titluri europene (50 m bras, 100 m bras, ștafetă 4x100 m mixt), o medalie europeană de argint (ștafetă combinată 4x100 m mixt), un titlu mondial în bazin scurt (ștafetă 4x50 m mixt), trei medalii mondiale de argint în bazin scurt (50 m bras, 100 m bras, ștafetă combinată 4x50 m mixt) și o medalie mondială de bronz în bazin scurt (ștafetă 4x100 m mixt).

Bilanțul maghiarului Milak în 2022 cuprinde două titluri mondiale (100 m fluture, 200 m fluture, cu record mondial), trei titluri de campion european (100 m fluture, 200 m fluture, ștafetă 4x200 m liber), o medalie europeană de argint (100 m liber, ștafetă 4x100 m libere).

La feminin, titlul de cea mai bună înotătoare a anului trecut a revenit sportivei lituaniene Ruta Meilutyte, cu 37,20%, care a câștigat duelul cu suedeza Sarah Sjostrom, 35,11%, olandeza Marritt Steenbergen, 18,75%, și italianca Benedetta Pilato, 8,93%.

România a avut un laureat și la sărituri de la mare înălțime, masculin, pe Constantin Popovici, campionul european en titre și al cincilea clasat în clasamentul World Series, care a ocupat primul loc, cu 64,77% din voturi, urmat de conaționalul său Cătălin Preda, vicecampionul european și al treilea în ierarhia World Series, 24,18%, și italianul Alessandro De Rose, medaliat cu bronz la Europe, 11,05%.

Acestea au fost primele distincții pe care le obține România în cadrul Premiilor LEN, instituite în 2008.

Votul publicului a contat în procent de 30%, restul de 70% revenind membrilor LEN și ai Comisiei tehnice a LEN.

viewscnt
Afla mai multe despre
david popovici
cel mai bun înotător