FC Barcelona împrumută 1,45 miliarde de euro pentru renovarea arenei Camp Nou

FC Barcelona împrumută 1,45 miliarde de euro pentru renovarea arenei Camp Nou
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2023

FC Barcelona și-a finalizat planul de finanțare pentru renovarea arenei Camp Nou și, prin urmare, va împrumuta 1,45 miliarde de euro pentru a efectua lucrările pe stadionul său, care vor începe pe 1 iunie, a anunțat clubul catalan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În total, douăzeci de investitori vor injecta 1,45 miliarde de euro, „o sumă care acoperă costul lucrării Espai Barça (denumirea proiectului de renovare a Camp Nou și a altei infrastructuri deținute de FC Barcelona,)”, a asigurat Barça.

Țiriac lansează circuitul de turnee de tenis ITF în România CITEȘTE ȘI Țiriac lansează circuitul de turnee de tenis ITF în România

„FC Barcelona a finalizat finanțarea Espai Barça conform planului, (...) respectând criteriile aprobate prin referendum, adică fără a angaja moștenirea clubului și fără a ipoteca stadionul”, susține clubul blaugrana.

La 19 decembrie 2021, 87,8% dintre reprezentanții socios (42.693 din cei 48.623 de reprezentanți, dintr-un total de peste 146.000 socios), acești susținători-acționari, și-au dat acordul pentru a întreprinde o procedură de finanțare până la maximum 1,5 miliarde de euro. Planul prevedea 900 de milioane de euro pentru renovarea Camp Nou, 420 de milioane de euro pentru Palau Blaugrana folosit de baschet și handbal și 20 de milioane de euro pentru stadionul Johan Cruyff unde joacă echipa de rezervă (Barça B) și Barca feminin. Clubul a negociat acest împrumut cu investitori de statut internațional, precum Goldman Sachs, JP Morgan sau Legends, scrie News.ro.

„Împrumuturile sunt repartizate pe mai multe etape, pe 5, 7, 9, 20 și 24 de ani, cu o structură flexibilă. Clubul va începe să ramburseze operațiunea odată ce lucrările Spotify Camp Nou vor fi finalizate, datorită veniturilor generate de stadion, care se preconizează a fi de 247 de milioane de euro”, a spus Barça. Un total de rambursat la care va fi necesar să se adauge dobânzi în jur de 5 sau 6%, conform ziarului catalan de sport Mundo Deportivo.

Potrivit presei de specialitate, Barça speră ca lucrările să fie finalizate în iunie 2026, adică peste trei ani. Între timp, echipa catalană își va juca meciurile de acasă pentru sezonul 2023-2024 pe stadionul Lluís-Companys, stadionul olimpic situat pe dealul Montjuïc unde s-au desfășurat Jocurile din 1992, apoi plănuiește să se întoarcă în Camp Nou, cu o capacitate redusă pentru public, pentru începutul sezonului 2024-2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
fc barcelona
camp nou