Fotbalistul român după ''pensionare'' - între o viață de lux și taximetrie sau ospătărie

Fotbalistul român după ''pensionare'' - între o viață de lux și taximetrie sau ospătărie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2021

Lux, mașini, cluburi, haine de firmă. Cam asta ar fi la prima vedere o caracterizare succintă și deloc adevărată a vieții de fotbalist. Pentru că în spatele aparențelor stau cel puțin 20 de ani de efort fizic intens și nenumărate sacrificii pentru a putea obține bunurile amintite. Iar pe lângă toate acestea vine și vârsta "pensionării", cumpăna pe care trebuie să o dribleze elegant pentru a-și continua viețile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plus, nu toți fotbaliștii ajung la un nivel atât de ridicat astfel încât să aibă contracte cu echipe puternice care să le poată oferi sume de bani pentru o viață de huzur și după terminarea activității sportive, scrie Agerpres.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

"Din păcate sunt foarte puțini cei care reușesc să câștige bani mulți în timpul carierei și să pună deoparte din ei pentru a-și deschide o afacere la finalul acesteia. Avem câteva exemple în țară, cum ar fi Răzvan Raț, care a deschis un hotel și are alte afaceri, sau Daniel Niculae, implicat în mai multe afaceri. Dar sunt foarte mulți care au continuat să trăiască la nivelul la care erau obișnuiți, și, din păcate, veniturile nu au mai fost aceleași, sau poate nu au mai fost deloc, și ușor-ușor au cheltuit ceea ce au agonisit. Și au trebuit să se apuce de alte meserii", a declarat Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori.

De la sume mari de bani cheltuite cu lejeritate până la munca de șofer de taxi este doar un mic pas greșit, ca atunci când scapă din marcaj un adversar care ajunge să înscrie.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Iar pretențiile fotbaliștilor nu sunt deloc mici atunci când vine vorba de schimbarea de direcție în ceea ce privește viața lor, spune Hulubei: "Sunt mulți fotbaliști care ne cer ajutorul și sunt mulți pe care îi îndrumăm către cursuri de management sau antrenorat care să-i ajute. Noi am avut prin organizația BNS (n.r. - Blocul Național Sindical) cursuri de reconversie profesională la un moment dat, dar foarte mulți nu au fost mulțumiți de oferta existentă, să lucreze în alte domenii, și atunci, dacă au văzut că nu găsesc slujbe în domeniul sportiv, s-au orientat către taximetrie, ospătărie sau altele. Majoritatea fotbaliștilor atunci când agață ghetele în cui își doresc să rămână în sport, ca manageri, ca antrenori, depinde fiecare ce își dorește. Din păcate foarte puțini își doresc un alt domeniu de activitate. Locurile sunt limitate în sport, pentru că foarte puțini ajung antrenori sau conducători de club și atunci trebuie să se convertească, să se îndrepte către o a doua carieră".

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Reprezentantul sindicatului fotbaliștilor susține că este foarte greu pentru un jucător să renunțe la rutina zilnică, bazată în special pe antrenamente, pentru a începe o nouă carieră.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
taximetrie
ospatar