Jose Mourinho, acuzat că s-a sustras de la plata impozitului pe venit, păgubind fiscul spaniol cu 3,3 milioane de euro

Jose Mourinho, acuzat că s-a sustras de la plata impozitului pe venit, păgubind fiscul spaniol cu 3,3 milioane de euro

Sursa foto: Stef22 | Dreamstime

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Departamentul Infracțiuni economice al procuraturii din Madrid a depus o plângere în justiție împotriva antrenorului portughez Jose Mourinho, pe care îl acuză că s-a sustras de la plata impozitului pe venit, păgubind fiscul spaniol cu suma de 3,3 milioane de euro, informează El Pais.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma totală fraudată este de 3.304.670 euro, din care 1.611.537 euro în 2011 și 1.693.133 euro în 2012, scrie News.ro.

Potrivit procurorilor, Mourinho s-a folosit de o structură de societăți ale căror date de înființare nu au putut fi stabilite, dar despre care se știe că sunt anterioare datei de 17 septembrie 2014, cu obiectivul de a ascunde venituri din cedarea drepturilor sale de imagine.

A Bola: Cristiano Ronaldo s-a supărat pe Fiscul iberic și a comunicat Realului că vrea să se transfere în afara Spaniei CITEȘTE ȘI A Bola: Cristiano Ronaldo s-a supărat pe Fiscul iberic și a comunicat Realului că vrea să se transfere în afara Spaniei

Mourinho a semnat, la 31 martie 2010, cu gruparea Real Madrid, un contract de muncă și și-a stabilit reședința în capitala Spaniei, dobândind statutul de rezident fiscal în această țară. El nu a trecut în declarațiile fiscale aferente anilor 2011 și 2012 veniturile obținute din cedarea drepturilor sale de imagine, iar acuzarea consideră că portughezul a făcut acest lucru cu scopul de a obține un beneficiu ilegal.

În iulie 2014, autoritățile spaniole l-au informat pe Mourinho că îi vor fi investigate declarațiile de venit pentru perioada 2010-2012 și cea de non-rezident, din 2013. Un an mai târziu, în iulie 2015, Mourinho a recunsocut că nu a trecut în declarațiile de venit sumele obținute din cedarea drepturilor de imagine și a acceptat să plătească o amendă de 1.146.307,83 de euro.

De curând, un alt portughez, fotbalistul Cristiano Ronaldo, a fost vizat de o plângere a Parchetului din Madrid pentru o presupusă fraudă fiscală de 14,7 milioane de euro.

Frauda s-ar fi comis în perioada 2011-2014, prin intermediul unor societăți din Insulele Virgine și Irlanda, a anunțat justiția spaniolă.

"Ronaldo a profitat de o structură creată în 2010 pentru a ascunde veniturile provenite din drepturile de imagine, ceea ce arată o nerespectare voluntară și conștientă a obligațiilor sale în Spania", a anunțat Parchetul de la Madrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
jose mourinho
impozit pe venit