DNA: Sandu ar fi primit 724.000 lei mită de la o firmă de avocatură pentru ca FRF să încheie contracte cu aceasta

DNA: Sandu ar fi primit 724.000 lei mită de la o firmă de avocatură pentru ca FRF să încheie contracte cu aceasta
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Mircea Sandu este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru luare de mită și spălare a banilor, după ce, în perioada în care era președinte al Federației Române de Fotbal, ar fi primit, prin intermediul soției sale, vizată și ea în acest dosar, 724.000 de lei mită de la reprezentanții unei societăți de avocatură, pentru ca FRF să încheie cu firma respectivă două contracte de asistență juridică, anunță DNA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus continuarea urmăririi penale față de Mircea Sandu, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, pentru luare de mită și spălare a banilor, dar și față de Elisabeta Sandu, soția acestuia, pentru complicitate la luare de mită și spălare a banilor, scrie News.ro.

Procurorii arată că, în 2 octombrie 2009, suspectul Mircea Sandu, cu intenție, a primit, prin intermediul soției sale, Elisabeta Sandu, mită suma de 724.000 lei de la reprezentanții unei societăți de avocatură.

”Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, precizează DNA.

Conform sursei citate, în perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, Mircea Sandu a disimulat adevărata natură a provenienței banilor primiți, fiind puși în contul soției sale, el creând ”aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale”.

Celor doi li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Mircea Sandu a venit, marți dimineață, la sediul DNA, unde a stat mai puțin de o oră.

Apar două noi tipuri de tichete pentru angajați, pe lângă cele de masă, cadou, de creșă și de vacanță CITEȘTE ȘI Apar două noi tipuri de tichete pentru angajați, pe lângă cele de masă, cadou, de creșă și de vacanță

La ieșire, avocatul lui Mircea Sandu a spus că fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF) are calitatea de suspect într-un dosar de luare de mnită și spălare de bani.

"Este un dosar nou, de luare de mită și spălare de ani. În acest moment are calitatea de suspect", a spus avocatul.

Mircea Sandu nu a vrut să comenteze, spunând că nu știe despre ce este vorba.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost achitat, săptămâna trecută, alături de fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, de către magistrații Curții de Apel București, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu.

Decizia este definitivă.

În 13 iunie 2016, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir fuseseră condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare și obligați să plătească fiecare 80.000 de lei amendă penală.

În acest dosar, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție în iunie 2013, fiind acuzați de abuz în serviciu, folosirea influenței ori autorității pentru a obține pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF și LPF sunt acuzate de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și sustragere de sub sechestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
mircea sandu