Mai mult de jumătate dintre francezi consideră că Franța nu este pregătită pentru Jocurile Olimpice din vară de la Paris

Mai mult de jumătate dintre francezi consideră că Franța nu este pregătită pentru Jocurile Olimpice din vară de la Paris
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2024

Jocurile Olimpice vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie - 11 august, dar aproape 56% dintre francezi consideră că țara nu este în prezent pregătită să găzduiască acest eveniment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai sunt 195 de zile până la Jocurile Olimpice de la Paris. Timp de câteva săptămâni, Franța poate deveni "centrul lumii" prin găzduirea celui mai mare eveniment sportiv din lume, însă francezii au îndoieli în ceea ce privește pregătirea țării, arată News.ro.

Potrivit unui sondaj realizat de YouGov pentru HuffPost, 56% dintre cei intervievați consideră că țara nu este pregătită în prezent să găzduiască Jocurile Olimpice. Doar 9% au răspuns "da, absolut" la întrebarea "Credeți că Franța este pregătită să găzduiască Jocurile Olimpice din 26 iulie până la 11 august 2024?", în timp ce 23% au răspuns "da, mai degrabă". În rândul pesimiștilor, 32% au răspuns "nu, chiar deloc" și 23% "nu, deloc" la aceeași întrebare.

Biden declară că SUA nu sprijină independența Taiwanului CITEȘTE ȘI Biden declară că SUA nu sprijină independența Taiwanului

O SERIE DE PROBLEME CARE TREBUIE REZOLVATE

În timp ce Jocurile Olimpice vor fi, fără îndoială, evenimentul anului în Franța, există încă o serie de puncte de impas, atât în ceea ce privește capacitatea de cazare, cât și ceremonia de deschidere, de exemplu.

În timp ce Emmanuel Macron și ministrul Sportului, Educației, Tineretului și Jocurilor Olimpice, Amélie Oudéa-Castéra, au ținut să menționeze existența unui "plan B" în cazul unei amenințări în timpul ceremoniei de deschidere de pe Sena, Tony Estanguet, șeful organizației, a respins din start această posibilitate.

Populația mondială de rechini este în cădere liberă CITEȘTE ȘI Populația mondială de rechini este în cădere liberă

Există, de asemenea, confuzie în ceea ce privește cazarea în regiunea Île-de-France. În timp ce toate locuințele studențești urmează să fie rechiziționate în beneficiul personalului Jocurilor, asociația de consumatori UFC-Que-Choisir a denunțat costul exorbitant al cazării în timpul evenimentului.

Costul transportului, opoziția orașului Paris față de taxiurile aeriene și construcția unui turn pentru arbitrii probei de surfing în zona polineziană Teahupo'o sunt toți factori care alimentează acum îndoielile francezilor. Și toate acestea în contextul în care competiția se apropie cu pași repezi.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
olimpice
paris
franța
francezi
pregătire
sondaj