Messi și tatăl său au fost condamnați la 21 de luni de închisoare cu suspendare

Messi și tatăl său au fost condamnați la 21 de luni de închisoare cu suspendare
scris 6 iul 2016

Fotbalistul argentinian Lionel Messi și tatăl său, Jorge, au fost condamnați, miercuri, la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, informează marca.com

Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, și tatăl său, Jorge Horatio Messi, au compărut, la 2 iunie, în fața unui tribunal din Barcelona, fiind judecați pentru evaziune fiscal, scrie News.ro.

Lionel și Jorge Horatio Messi sunt acuzați că au păgubit fiscul spaniol că suma de 4,2 milioane de euro, între 2007 și 2009.

Portrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, dacă se situează sub doi ani, în cazul unor infracțiuni non-violente.

ANAF demarează operațiunea de conectare a tuturor caselor de marcat la un sistem national de supraveghere CITEȘTE ȘI ANAF demarează operațiunea de conectare a tuturor caselor de marcat la un sistem national de supraveghere

Potrivit procurorilor, Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveția și Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine.

Ancheta a început în 2013, când cei doi au acceptat să achite suma de cinci milioane de euro, ca plată reparatorie către statul spaniol.

viewscnt
Afla mai multe despre
messi
frauda fiscala