România are, de departe, cel mai ieftin lot de la EURO 2024. Cât valoarează jucătorii adversarelor din grupă

România are, de departe, cel mai ieftin lot de la EURO 2024. Cât valoarează jucătorii adversarelor din grupă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Jucătorii din echipa națională de fotbal a României au o valoare pe piața transferurilor de 91 de milioane de euro, cea mai mică valoare dintre echipele participante la Euro-2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Albania are un lot mai valoros ca România, cotat la 139 de milioane de euro, iar adversara României din grupa E, Slovacia, are un lot de 161 de milioane de euro, arată Știrile Pro TV.

Danezii de la Eurowind Energy au primit autorizația pentru un nou parc eolian în România CITEȘTE ȘI Danezii de la Eurowind Energy au primit autorizația pentru un nou parc eolian în România

Belgia are un lot de 669 de milioane de euro, iar jucătorii Ucrainei sunt cotați la 534 milioane de euro.

Lider în clasamentul valorii loturilor este Anglia, (1,69 miliarde de euro) urmată de Franța (1,41 miliarde de euro) și Portugalia (1,22 miliarde de euro).

Potrivit Observatorului European al Fotbalului (CIES), în ceea ce privește vârsta medie a jucătorilor din lot, România este pe locul 15, cu 27,4 ani.

VIDEO Constructori români și bulgari avansează în tandem la Autostrada Moldovei. Încep să devieze un drum național CITEȘTE ȘI VIDEO Constructori români și bulgari avansează în tandem la Autostrada Moldovei. Încep să devieze un drum național

România, pe locul 21 în topul favoritelor la câștigarea EURO 2024

Media de înălțime a naționalei României este 1,84 metri, fiind pe locul 16, la egalitate cu Elveția și Turcia.

Echipa cu cei mai înalți jucători este Serbia (1.86 metri), iar cea cu media de înălțime cea mai mică este Spania (1,81 metri).
În ceea ce privește numărul de jucători din națională care evoluează în alte campionate, Danemarca și Albania au doar fotbaliști din străinătate.

România are 73 la sută în lot fotbaliști din alte campionate și este pe locul 14. Naționala cu cei mai puțin jucători proveniți din alte campionate este Anglia, doar 8 la sută.

FOTO ”Rapsodia”, tomata cherry tricoloră, urmează să fie brevetată de cercetătorii din Buzău CITEȘTE ȘI FOTO ”Rapsodia”, tomata cherry tricoloră, urmează să fie brevetată de cercetătorii din Buzău

În baza acestor calcule, Germania, Spania, Franța și Angllia sunt favorite să ajungă în semifinale la Euro-2024.

Conform calculelor totale, România este cotată pe locul 21, fiind urmată de Ungaria, Albania și Georgia.

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
euro 2024