Un tenisman francez a mărturisit că a trucat peste 20 de meciuri. "Aranjarea meciurilor - o practică întâlnită la toate nivelurile tenisului profesionist, inclusiv la turneele ATP"

Un tenisman francez a mărturisit că a trucat peste 20 de meciuri. "Aranjarea meciurilor - o practică întâlnită la toate nivelurile tenisului profesionist, inclusiv la turneele ATP"
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2019

Mick Lescure, în vârstă de 25 de ani, locul 487 ATP, a recunsocut pentru cotidianul L'Equipe că a participat la meciuri aranjate, începând din 2015, perioadă în care a primit din partea unui intermediar suma totală de aproximativ 30.000 de euro pentru 20-30 de partide trucate, informează presa franceză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lescure a povestit că, în urmă cu mai mulți ani, a fost contactat de un belgian de origine armeană, Grigor Sargsyan, supranumit "Maestro", care i-a oferit sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de euro pentru a pierde meciuri la scoruri fixate pe seturi. La un turneu desfășurat la Bangkok, tenismenului francez i-au fost promiși 600 de euro pentru a pierde un meci de dublu. Suma i-a fost acordată când jucătorul s-a întors în Franța, scrie News.ro.

Lescure afirmă că aranjarea meciurilor este o practică întâlnită la toate nivelurile tenisului profesionist, inclusiv la turneele ATP, și la care participă jucători clasați de la locul 50 ATP în jos.

Spotify lansează o interfață optimizată pentru șoferi CITEȘTE ȘI Spotify lansează o interfață optimizată pentru șoferi

"Dacă li se propun sume cu cinci cifre, rar refuză vreunul", a precizat el.

Doi jucători francezi care evoluează la turnee challenger și futures, Jules Okala și Mick Lescure, au fost reținuți, miercuri, și plasați în arest preventiv, în cadrul unei anchete cu privire la meciuri de tenis trucate.

Cei doi au fost reținuți marți, la hotelul în care erau cazați, cu câteva ore înainte de startul unui turneu la Bressuire. Ei sunt suspectați că au primit bani pentru a pierde seturi la un anumit scor la turnee profesioniste disputate în perioada 2015 – primăvara anului 2018, în Franța și în alte țări.

Cea mai bună clasare a lui Okala (21 de ani) în ierarhia mondială a fost locul 381, ocupat în 2016. Lescure, în vârstă de 25 de ani, a reușit să urce până pe locul 487 mondial, în 2018.

Este foarte posbil ca aceste cazuri să aibă legătură cu dosarul deschis în Spania, în care garda civilă a reținut 83 de persoane bănuite că ar fi făcut parte dintr-o rețea de trucare de meciuri de tenis pentru pariuri, dintre care 28 de jucători profesioniști, unul dintre aceștia participând la ultimul US Open.

Rețeaua ar fi fost condusă de persoane cu cetățenie armeană. Autoritățile spaniole au percheziționat 11 locuințe, confiscând 167.000 de euro, o armă, peste 50 de aparate electronice, carduri de credit, cinci mașini de lux și documente. De asemenea, au fost blocate 42 de conturi bancare.

Investigația a început în 2017, când Tennis Integrity Unit (TIU) a sesizat autoritățile, în urma unor activități neobișnuite cu privire aranjarea unor meciuri din cadrul turneelor challenger și futures.

Suspecții mituiau jucători profesioniști pentru a fi siguri că se vor înregistra rezultate stabilite dinainte și foloseau identitățile a mii de persoane pentru a miza pe meciurile aranjate.

viewscnt
Afla mai multe despre
mick lescure
tenis
partide trucate