VIDEO Guvernul îl premiază pe David Popovici cu o sumă record

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2022

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, care a câștigat medaliile de aur în probele de 200 metri liber și de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație, de la Budapesta, va fi premiat de Guvern cu 1 milion lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

VIDEO MAI JOS. IMAGINI ÎN GALERIA FOTO (Inquam Photos)

Premierul Ciucă a arătat că, fiind vorba de o perfomanță expcepțională, este necesară și o recunoaștere pe măsură.

VIDEO PROFIT NEWS TV Petru Luhan, Expert Fonduri Europene – fost europarlamentar: Acțiunea 4.1.1 – POC reprezintă o șansă uriașă pentru cei care au necesități în zona de investiții. Nu sunt acoperite costurile operaționale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Petru Luhan, Expert Fonduri Europene – fost europarlamentar: Acțiunea 4.1.1 – POC reprezintă o șansă uriașă pentru cei care au necesități în zona de investiții. Nu sunt acoperite costurile operaționale

Suma de 1 milion lei va fi acordată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

VIDEO Mesajul lui David Popovici către români după ce a uimit natația mondială: Pregătiți-vă, este doar începutul! CITEȘTE ȘI VIDEO Mesajul lui David Popovici către români după ce a uimit natația mondială: Pregătiți-vă, este doar începutul!

David Popovici primul înotător care reușește performanța, două medalii de aur la un Campionat Mondial, după 1973. Atunci, americanul Jim Montgomery câștiga ambele probe de viteză.

VIDEO TVR

Popovici a obținut anterior la CM și aurul la 200 m liber.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Luni, David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, cu record mondial de juniori.

David și-a "spulberat" adversarii și a reușit timpul de 1:43.21,, record mondial la juniori, la doar 17 ani, arată news.ro.

Primul înotător din România care reușeste această performanță la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin dar finalul a fost unul spectaculos.

Mai multe imagini în Galeria Foto - Inquam Photos / Alex Nicodim

În tribune au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

El i-a depășit pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

Marți dimineața, 21 iunie, sportivul român va intra în competiție în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României.

David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țară, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani.

Dublu campion european de juniori și campion european de seniori în bazin scurt, David Popovici a câștigat recent Premiul Piotr Nurowski, el fiind votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale din Europa "cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară" din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
david popovici
arena
echipament sportiv