VIDEO Premieră la Olimpiadă - După 109 ani, doi atleți au acceptat să împartă medalia de aur

VIDEO Premieră la Olimpiadă - După 109 ani, doi atleți au acceptat să împartă medalia de aur

Captură YouTube

scris 2 aug 2021

Atleții Mutaz Essa Barshim (Qatar) și Gianmarco Tamberi (Italia) au câștigat medalia de aur la săritura în înălțime de la Jocurile Olimpice, după ce au terminat la egalitate și au acceptat să împartă prima poziție.

Ambii sportivi au ajuns la 2.37m fără nicio greșeală, iar departajarea ar fi trebuit să se facă cu ștacheta ridicată la 2.39m. Cu toate acestea, Barshim și Tamberi au discutat cu oficialii și au întrebat dacă sunt obligați să mai sară pentru a se stabili câștigătorul, arată Digi Sport.

VIDEO Look Sport+ și PrimaPlay.ro transmit cel mai puternic turneu de tenis din România CITEȘTE ȘI VIDEO Look Sport+ și PrimaPlay.ro transmit cel mai puternic turneu de tenis din România

"Trebuie să mai mergem?", a fost auzit întrebând Mutaz Essa Barshim. "Voi sunteți cei care decid", a fost răspunsul unui oficial. La scurt timp, cei doi sportivi au dat mâna, s-au îmbrățișat și au sărbătorit împreună câștigarea medaliei de aur.

Potrivit Fox Sports, este pentru prima dată în ultimii 109 ani când o medalie de aur de la Jocurile Olimpice este împărțită între doi atleți. Ultima oară se întâmpla la Stockholm, în 1912, atât în proba de pentatlon, cât și la cea de decatlon.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocurile olimpice
medalie de aur