Spune-mi ce faci cu banii, ca să-ți spun ce credit iei!

Spune-mi ce faci cu banii, ca să-ți spun ce credit iei!
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 18 mai 2016

Printre motivele pentru care românii iau credite de consum de la banci se numără cumpărarea unei mașini, achiziția de produse electronice și IT, acoperirea cheltuielilor cu renovarea locuinței, plata unor datorii mai vechi, dar și finanțarea diverselor cheltuieli zilnice, fie că sunt planificate sau neprevăzute. Fiecăruia dintre aceste scopuri i se potrivește un anume tip de împrumut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tipul produsului, nivelul și modul de calcul al dobânzii, dar și perioada de contractare sunt caracteristici ce definesc un produs de creditare și pe care este bine să le cunoști ca să poți face alegerea potrivită.

Renovarea, decorarea și mobilarea locuinței sunt principalele destinații ale banilor împrumutați, afirmă, în diferite sondaje, românii care intenționează să ia un credit. Acest tip de cheltuială presupune, în general, investiții semnificative, având în vedere și frecvența cu care familiile din România își renovează locuința: o renovare generală la aproximativ 8-10 ani.

În aceste condiții, pentru o familie care încasează, spre exemplu, salariul mediu pe economie, adică în jur de 2.000 de lei, soluția optimă este un credit de nevoi personale pe o perioadă. Dobânda fixă este recomandabilă în acest moment, când nivelul dobânzilor se află la un minim istoric, pentru a asigura stabilitatea ratelor de rambursat și a evita eventuale creșteri de costuri în viitor.

BCR oferă o astfel de soluție prin Creditul DIVERS, cu rată fixă pe o perioadă de până la 5 ani. Pentru 20.000 de lei împrumutați, pentru care banca nu reține niciun comision de acordare la început, clientul va plăti în fiecare lună 420 de lei, ceea ce reprezintă mai puțin de un sfert din venitul mediu al familiei. După cinci ani, dobândă totală plătită băncii va fi de 5.196 de lei. Nu există nici comisioane de administrare până la maturitatea creditului.

La fel de bine, creditul DIVERS poate fi utilizat pentru achiziția de produse electronice electrocasnice, pentru plata vacanțelor sau a taxelor de școlarizare a copiilor, întrucât banca nu solicită facturi sau chitanțe de justificare.

Exemplu reprezentativ: rată fixă: 420 lei/lună pentru un credit DIVERS BCR în valoare totală de 20.000 lei, pe 5 ani; dobândă fixă: 9,49%/an; comision analiză dosar de credit: 0 lei; comision administrare credit: 0 lei; valoare totală plătibilă: 25.196 lei; DAE = 9,91%. Condițiile sunt valabile pentru clienții care solicită un credit DIVERS până pe 30 iunie 2016 și își primesc veniturile într-un cont curent deschis la BCR. Dobânda percepută acestora de bancă este cu un punct procentual sub dobânda standard, aplicabilă pentru restul clienților.

Alege rata potrivită pentru tine!

Moment bun pentru plata unor datorii mai vechi

Refinanțarea este o soluție la care românii aleg să apeleze pentru a-și diminua rata lunară. Operațiunea presupune contractarea unui alt credit, mai ieftin, care să-l înlocuiască pe cel vechi. Pe lângă posibilitatea de a obține costuri mai mici, un alt avantaj al operațiunii de refinanțare ține de obținerea unor sume suplimentare de bani.

Spre exemplu, creditul DIVERS oferit de BCR se poate obține, în aceleași condiții avantajoase de cost,  și în scopul refinanțării altor credite în derulare la alte bănci.

Cardurile de cumpărături

Un alt motiv important pentru care se împrumută românii este acoperirea, pe perioade scurte scurte de timp, a cheltuielilor cu cumpărăturile zilnice.

În aceste situații, cardurile de credit sunt mai potrivite, pentru că la cumpărături este mai bine să mergi cu cardul decât cu cash în portofel, ai în permanență la tine o rezervă de bani și, foarte important, pot funcționa ca un credit cu dobândă zero; rambursarea este mai flexibilă, iar pentru cumpărăturile în magazinele partenere poți plăti un preț mai mic chiar și în afara perioadei reducerilor.

Cardul de credit BUN DE PLATĂ de la BCR poate fi o variantă având în vedere avantajele oferite: cumpărături în până la 12 rate fără dobândă și reduceri de până la 20% la partenerii BCR (lista completă a comercianților parteneri se află pe www.bcr.ro).

În plus, până la 30 iunie 2016, cardul BUN DE PLATĂ de la BCR, contractat împreună cu un credit de nevoi personale DIVERS, se obține fără niciun comision de emitere. Gratuită în primul an este și administrarea, ulterior plătindu-se un comision anual de 45 de lei.

Mai mult, clientul primește înapoi, lunar, 2% din cheltuielile efectuate cu cardul în benzinării, la haine și încălțăminte, ieșiri în oraș, utilități și călătorii și, anual, 1% pentru celelalte cumpărături.

Exemplu reprezentativ: DAE = 31,89% pentru o valoare a liniei cardului de credit BUN DE PLATĂ de 5.367 lei, utilizată imediat și în totalitate, calculată pe o perioadă de 12 luni; dobândă fixă: 28%/an; comision emitere card: 0 lei; comision anual de administrare: 0 lei în primul an, 45 lei, începând cu al doilea an; valoare totală plătibilă: 6.870 lei; rată lunară: 125 lei. Oferta este valabilă până la 30 iunie 2016 pentru clienții care iau cardul de credit împreună cu un credit DIVERS BCR.

Intră pe www.bcr.ro pentru Regulamentul Programului de Rate BCR și Regulamentul Programului de loialitate BUN DE PLATĂ.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr divers
card de cumparaturi bcr
credit de nevoi personale bcr