YouTube își actualizează condițiile de utilizare

YouTube își actualizează condițiile de utilizare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 nov 2019

Cea mai populară platformă de video și-a actualizat din nou condițiile, cu mențiuni privind copii și felul în care poate lua decizii discreționar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noul contract pe care utilizatorii trebuie să-l respecte dacă vor să folosească pe YouTube spune acum, fără echivoc, că YouTube nu are nicio obligație să găzduiască și să furnizeze conținut.

Asta înseamnă că YouTube nu este obligată să țină online clipurile video și că le poate șterge atunci când consideră acestea nu corespund anumitor criterii.

După ce a fost criticată pentru felul lipsit de transparență în care ia decizii privind eliminarea conținutului, acum YouTube își dă libertatea de a face acest lucru fără vreo obligație sau justificare, iar utilizatorii și în special creatorii de conținut acceptă tacit acest lucru dacă decid să folosească platforma.

Gigantul Apple își fixează sediul din România lângă stația de metrou Politehnica și viitoarele birouri Microsoft CITEȘTE ȘI Gigantul Apple își fixează sediul din România lângă stația de metrou Politehnica și viitoarele birouri Microsoft

Același lucru devine acum clar și pentru eliminarea conturilor. În mod special, YouTube notează că poate opri accesul la platformă conturilor care nu beneficiază de opțiunea de monetizare a conținutului.

După amenda de 170 milioane primită în Statele Unite pentru nerespectarea legislației privind protecția copiilor, YouTube aduce modificări și legate de folosirea platformei de către cei mici.

Este trecută acum limita de vârstă prevăzută de lege în fiecare țară și li se aduce la cunoștință celor mici că au nevoie de permisiunea părinților sau a tutorelui.

Noile condiții YouTube, care reprezintă a treia modificare doar în acest an, vor intra în vigoare din 10 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
google
video