Președintele american, Donald Trump, a semnat dublarea tarifului suplimentar pentru toate produsele chinezești, de la 10% la 20%, conform CNN.
România mai are înmagazinați mai puțin de 10 TWh, gradul de umplere a depozitelor coborând sub 30% în prima zi a weekend-ului trecut. Pare însă că s-a încheiat și perioada geroasă, în săptămânile următoare anunțându-se temperaturi de primăvară, cu maxime de peste 15 grade.
Indicele managerilor de achiziții (PMI) pentru industria manufacturieră românească a crescut în februarie, după trei luni consecutive de scădere, ceea ce indică o ameliorare a situației industriei românești.
Facturile la electricitate se vor majora considerabil de la 1 iulie, după expirarea prelungirii perioadei de plafonare stabilită recent de guvern, actualele oferte concurențiale ale principalilor furnizori de electricitate fiind făcute la un preț final, cu tot cu taxe, cuprins între 1,45 și 1,6 lei/KWh, conform analizei Profit.ro. Singura excepție este Hidroelectrica: în pofida majorării cu 60% a energiei active, prețul final fiind de 1-1,1 lei/KWh.
Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a primit, la Palatul Cotroceni, o delegație formată din membri ai Consiliului Investitorilor Străini și ai unor Camere de comerț bilaterale, iar discuțiile s-au concentrat pe atragerea și dezvoltarea continuă a investițiilor în economia națională, cât și pe reducerea birocrației locale.
Europa are nevoie de propria versiune a așa-numitului Department of Government Efficiency (DOGE) al lui Elon Musk, transmite directorul general al Deutsche Telekom, Tim Höttges.
Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a avut o convorbire telefonică cu secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Mark Rutte.
Papa Francisc, internat din 14 februarie pentru dublă pneumonie, a suferit acum o nouă criză respiratorie severă, a anunțat Vaticanul.
Producătorii de automobile din Europa au transmis un mesaj după întâlnirea pe care au avut-o cu președinta Comisiei Europene, în cadrul „Dialogului strategic” pe marginea sancțiunilor privind emisiile de CO2, pe care UE vrea „să le flexibilizeze”. Constructorii auto consideră că este o urgență găsirea de soluții care să mențină industria auto competitivă.
În 2022, majoritatea exporturilor de servicii din UE către țările din afara UE (56%) au fost realizate de marile întreprinderi cu 250 sau mai mulți angajați, conform unei analize Eurostat. Când vine vorba despre România, marile companii produc 42% din exporturile de servicii.