Accident misterios pe Dunăre, lângă Budapesta: Doi oameni au murit, cinci sunt dați dispăruți. Indiciile duc spre o navă elvețiană

Accident misterios pe Dunăre, lângă Budapesta: Doi oameni au murit, cinci sunt dați dispăruți. Indiciile duc spre o navă elvețiană
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2024

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei presupuse coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni și o navă de croazieră pe Dunăre, la nord de Budapesta, sâmbătă noapte, a anunțat poliția ungară, citată de Reuters și preluată de Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Cadavrul unui bărbat a fost găsit în apropiere de locul accidentului, în timp ce cel al unei femei a fost recuperat mai în aval, iar unitățile de intervenție în caz de dezastru încă mai căutau cele cinci persoane dispărute, a spus duminică poliția.

Un purtător de cuvânt al poliției din Budapesta, Soma Csecsi, a declarat că opt adulți se aflau la bordul bărcii mici cu motor în momentul presupusei coliziuni.

Accidentul a fost anunțat sâmbătă noapte, după ce poliția a vorbit cu un bărbat găsit cu o rană sângerândă la cap lângă drumul principal de lângă râu, în apropiere de Veroce, la 55 km nord de Budapesta.

„Poliția a vorbit cu bărbatul și, din comunicarea inițială a acestuia, a tras concluzia că a fost probabil victima unui fel de accident de barcă", a declarat Csecsi.

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat la sud de Veroce, în timp ce cadavrul unei femei a fost găsit mai în aval, lângă un pod de la periferia nordică a Budapestei, unde poliția a recuperat și barca cu motor avariată, a precizat el.

Indiciile duc spre o navă elvețiană

„În momentul accidentului, în zonă se afla o navă de croazieră, care a fost oprită în localitatea Komarom, unde poliția a stabilit că nava este avariată pe o parte", a precizat el.

Presa de stat ungară a difuzat imagini cu o navă de croazieră cu o lungime de 109 metri, ancorată, identificată ca fiind Heidelberg, înregistrată în Elveția. Nu este deocamdată clar câte persoane se aflau la bordul ei sau naționalitatea acestora.

Poliția a deschis un dosar cu autor necunoscut pentru a determina cauza accidentului. Scopul anchetei este de a afla dacă cineva este responsabil din punct de vedere penal, a mai spus Csecsi.

viewscnt
Afla mai multe despre
budapesta
accident
dunare
victime