Afacerile eMAG în România au depășit 500 milioane de euro în 2016

Afacerile eMAG în România au depășit 500 milioane de euro în 2016

Iulian Stanciu, acționar Dante International (eMAG)

scris 26 ian 2017

Retailerul eMAG, cel mai mare jucător local online, a consemnat o creștere de 40% a cifrei de afaceri pe piața locală în 2016, a declarat șeful companiei, Iulian Stanciu, într-o conferință de presă.

În România, afacerile eMAG (Dante International) au crescut cu 36,4% în 2015, la 1,7 miliarde de lei, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanțelor.

Prin extrapolare, anul trecut, afacerile eMAG în România au depășit jumătate de miliard de euro.

Stanciul a afirmat că pentru acest an estimarea este mai consevatoare și a anticipat că avansul se va situa în jurul a 20% pe piața din România.

Marile companii de IT&C au început să se extindă simultan în mai multe orașe din țară, spațiile de birouri închiriate au crescut cu 53% CITEȘTE ȘI Marile companii de IT&C au început să se extindă simultan în mai multe orașe din țară, spațiile de birouri închiriate au crescut cu 53%

eMAG este administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participație sub 23%.

Potrivit datelor companiei, afacerile cumulate ale eMAG în România, Bulgaria, Ungaria și Polonia au atins 1,95 miliarde de lei, cu 56% mai mult față de 2014.

Stanciu a mai spus că este posibil ca rulajul eMAG pe toate piețele să atingă un miliard de euro în acest an.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
emag
romania
vanzari