Americanii de la Fitbit dezvăluie cât au plătit pentru producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch: 15 milioane dolari

Americanii de la Fitbit dezvăluie cât au plătit pentru producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch: 15 milioane dolari
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 feb 2017

Compania americană Fitbit a plătit 15 milioane de dolari pentru a prelua drepturile intelectuale ale Vector Watch și echipa care a creat ceasurile inteligente realizate de companie, potrivit datelor Fitbit.

La momentul anunțului de preluare, pe 10 ianuarie, valoarea tranzacției nu a fost anunțată.

Vector Watch a fost înființată în 2014 de antreprenorul Andrei Pitiș, care l-a atras în acționariat și pe omul de afaceri Radu Georgescu, membru fondator al GECAD Ventures (fosta GECAD Group), și proiectează și dezvoltă tehnologie purtabilă (wearables). 

Fitbit este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața de brățări și ceasuri inteligente.

Echipa din spatele ceasurilor Vector Watch va rămâne neschimbată, urmând să fie efectuate angajări în viitorul apropiat.

Fitbit a cumpărat Vector Watch pentru platforma sa software și pentru echipa de design.

Trei acționari ies din Prime Telecom pentru un milion de euro. La această sumă, compania valorează 3,3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Trei acționari ies din Prime Telecom pentru un milion de euro. La această sumă, compania valorează 3,3 milioane de euro

Înființat în 2007, Fitbit este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața de brățări și ceasuri inteligente, cu vânzări de peste 21 milioane de bucăți în 2015, potrivit datelor www.statista.com.

La finele lunii noiembrie 2015, Vector Watch a anunțat că GECAD Ventures (fosta GECAD Group), Catalyst Romania și mai mulți investitori privați vor finanța cu 5 milioane de dolari dezvoltarea companiei și a biroului din zona Bay Area din Statele Unite ale Americii.

Cu această rundă de finanțare, investițiile în Vector Watch din 2014 și până în prezent se ridică la 7 milioane de dolari, din care GECAD Ventures a contribuit cu 4 milioane de dolari.

Fondul de investiții Catalyst Romania a alocat pentru Vector Watch suma de 1,5 milioane de dolari.

Ceilalți investitori privați sunt Radu Apostolescu și Bogdan Vlad, foști acționari Dante International, compania care administrează cel mai mare retaileri online eMAG.ro, și Mihai Popescu, specialist în domeniul IT.

Ceasurile Vector Watch sunt comercializate în România și alte 24 de piețe, cele mai recente intrări fiind Filipine, Malaezia, Singapore, Tailanda dar și țările baltice.

Reprezentanții companiei au afirmat, în luna noiembrie 2016, că vânzările Vector Watch însumează câteva zeci de mii de exemplare de la lansarea ceasului, în decembrie 2015.

În 2016, veniturile Fitbit au atins 2,17 miliarde de dolari, de la 1,86 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vector watch fitbit
tranzactie