Zitec atrage o investiție de 1,7 milioane de euro din partea eMAG

Zitec atrage o investiție de 1,7 milioane de euro din partea eMAG
scris 17 feb 2017

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, a atras o investiție de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG.

Odată cu această investiție, Zitec are în plan o extindere accelerată pe piață, prin creșterea echipei, deschiderea de birouri în provincie, formarea unui departament specializat în fonduri europene și granturi, precum și activități susținute de creștere a portofoliului de clienți în Europa de Vest și SUA.

Zitec este o companie antreprenorială cu un trend ascendent constant în ultimii 5 ani, ce a ajuns în 2016 la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, cu un indicator de profitabilitate (EBITDA) în creștere, la 12%.

Infuzia de capital, care va avea loc printr-o serie de tranzacții, a avut în vedere potențialul de creștere în zona de servicii de dezvoltare software și online marketing, precum și portofoliul de investiții în startup-uri al Zitec.

Zitec a preluat echipa și portofoliul Inotec CITEȘTE ȘI Zitec a preluat echipa și portofoliul Inotec

Printre companiile din portofoliul de investiții Zitec se numără Zipongo.com (SUA), cosQuare.com (Olanda) și editura HAC!BD (România).

Investitorul va asigura accesul companiei la capital, know-how și conexiuni globale pentru dezvoltare. Managementul va rămâne în aceeași formulă ca înainte de tranzacție.

“Această tranzacție strategică ne va permite să continuăm dezvoltarea accelerată a unor proiecte locale și regionale ample, cu impact major în piață, cu sprijinul unui partener cu competențe avansate în servicii IT”, a declarat Iulian Stanciu, directorul general și acționar eMAG (Dante International).

Producătorul local de aplicații online Zitec își extinde echipa cu 30%, la 130 de persoane CITEȘTE ȘI Producătorul local de aplicații online Zitec își extinde echipa cu 30%, la 130 de persoane

Zitec este una dintre companiile lider în industria IT din România, specializată în dezvoltarea de produse și aplicații online complexe, precum și servicii de online marketing.

Cu afaceri de 4 milioane euro în 2015 și circa 40% din venituri provenite din proiecte externe, dezvoltate pentru parteneri din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția, Italia sau Olanda, succesul Zitec este confirmat și pe plan local prin referințele primite din partea unor clienți de top, precum PayU, Credit Europe Bank, Grupama, Flanco, Amadeus, Paravion, Depanero, Vector Watch sau Network One Distribution.

Afacerile eMAG în România au depășit 500 milioane de euro în 2016 CITEȘTE ȘI Afacerile eMAG în România au depășit 500 milioane de euro în 2016

Zitec a fost premiată in 2016 la Gala ANIS cu premiul “Software Outsourcing Project of the Year” pentru soluția “Depanero Back-Office”.

Companie românească înființată în 2001, eMAG este cel mai mare retailer local online, cu prezență și în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

eMAG este administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participație sub 23%.

Dante International a avut afaceri de 1,95 miliarde de lei în 2015 pe toate piețele pe care activează.

Potrivit datelor companiei, afacerile cumulate ale eMAG în România, Bulgaria, Ungaria și Polonia au atins 1,95 miliarde de lei, cu 56% mai mult față de 2014.

În România, afacerile au crescut cu 36,4%, la 1,7 miliarde de lei, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanțelor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
zitec
emag
finantare