ANALIZĂ Perspectivă sumbră: Casele asigurate - sub 20%. Cele mai asigurate zone - Transilvania, Capitala, Muntenia. La polul opus - Bucovina și Maramureș cu doar 3%. Amenda oricum neaplicată - pregătită spre eliminare

ANALIZĂ Perspectivă sumbră: Casele asigurate - sub 20%. Cele mai asigurate zone - Transilvania, Capitala, Muntenia. La polul opus - Bucovina și Maramureș cu doar 3%. Amenda oricum neaplicată - pregătită spre eliminare
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 ian 2020

Societatea care emite polițe de asigurare obligatorie a locuinței, PAID Romania, avea un portofoliu de 1,731 milioane de contracte în vigoare la finele anului trecut, în creștere cu doar 1,6% față de 2018, relevă ultimele date, analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Polițele acoperă numai 719.771 case (713.001 în 2018) și 1,012 milioane de apartamente (991.633 în 2018) de apartamente, cele mai multe din mediul urban – 75% (75,1% în 2018 și 75,6% în 2017).

Cele mai asigurate zone sunt Transilvania – 22%, Capitala - 19% și Muntenia – 18%. La polul opus se află Bucovina și Maramureș, fiecare cu 3%.

Anul trecut, societatea a plătit despăgubiri totale de 5,35 milioane de lei, de la 3,32 milioane de lei în 2018 și 2,89 milioane de lei în 2017.

Veste de Crăciun: Asigurarea obligatorie a locuințelor se va scumpi și va acoperi și pagubele produse de furtuni. Toate casele din România - obligatoriu asigurate, indiferent că sunt sau nu locuite. Dar cu o mențiune - dispare amenda! CITEȘTE ȘI Veste de Crăciun: Asigurarea obligatorie a locuințelor se va scumpi și va acoperi și pagubele produse de furtuni. Toate casele din România - obligatoriu asigurate, indiferent că sunt sau nu locuite. Dar cu o mențiune - dispare amenda!

Datele nu fac referire la veniturile din prime subscrise, dar este de așteptat ca acest indicator să fie superior anului 2018, când a atins 153,4 milioane de lei la un portofoliu de 1,704 milioane de polițe.

Potrivit legii, toți proprietarii de locuințe au obligația de a încheia o poliță de asigurare împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor) în limita sumei asigurate de 10.000 sau 20.000 euro, în funcție de structura constructivă a locuinței asigurate.

În funcție de suma asigurată, valoarea primei este de 10 euro, respectiv 20 euro.

Proprietarii care nu își asigură locuințele pot fi amendați de autoritățile locale cu până la 500 lei. Doi parlamentari au propus însă recent ca această sancțiune să fie eliminată.

Rotary Construcții - singur pentru construcția viitorului Centru Informatic și de Comunicații al STS CITEȘTE ȘI Rotary Construcții - singur pentru construcția viitorului Centru Informatic și de Comunicații al STS

Societatea Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a fost înființată în septembrie 2009.

Cei mai mari acționari ai asigurătorului sunt Astra (în faliment), Groupama și Gothaer România, fiecare cu o cotă de 15% în capitalul social. Generali România are o participație de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig (în faliment), Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Grawe România și UNIQA România dețin câte 5,5% din acțiunile companiei.

Cunoscute și sub denumirea PAD, primele polițe au fost emise de PAID în iulie 2010.

Fondul locativ național numără aproximativ 8,9 milioane de locuințe și, raportat la numărul de polițe, gradul de cuprindere în asigurare se situează sub 20%.

Oracle România și-a concediat un manager pentru că a cumpărat neautorizat laptopuri, pe care ulterior le-a sustras din companie și le-a vândut pe OLX CITEȘTE ȘI Oracle România și-a concediat un manager pentru că a cumpărat neautorizat laptopuri, pe care ulterior le-a sustras din companie și le-a vândut pe OLX

Strategia companiei pentru perioada 2017 - 2021 urmărește, printre altele, creșterea gradului de penetrare al asigurărilor obligatorii de locuințe de la circa 19% în anul 2016 la circa 25% în anul 2021, prin forțe proprii, distribuitori și modificări legislative și demersuri pentru modificarea Legii 260/2008, astfel încât aceasta să își atingă scopul pentru care a fost înființată.

PAID a acordat dividende acționarilor din profitul obținut în 2018, o premieră de la înființarea societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
paid romania
asigurari
polite
pad
portofoliu