România a comandat primele camioane militare de la Iveco, în baza unui contract de peste 3 miliarde lei

România a comandat primele camioane militare de la Iveco, în baza unui contract de peste 3 miliarde lei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 ian 2020

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a comandat un prim lot de 942 de camioane de la Iveco Defense Vehicles, în baza unui contract-cadru atribuit producătorului italian de camioane militare în decembrie, estimat la peste 3 miliarde de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Profit.ro a relatat, luna trecută, că MApN a atribuit Iveco Defence Vehicles și Automecanica Mediaș, în urma unei licitații estimată la 3,42 miliarde de lei, un contract pentru furnizarea a 2.902 autocamioane, autocisterne, autofurgoane și autotractoare, respectiv 363 de remorci și semiremorci de mare capacitate.

Miercuri, Iveco a anunțat că a primit un prim ordin în baza contractului, pentru un lot de 942 de camioane, ce vor fi livrate MApN în decurs de 4 ani, cu începere din 2020.

La licitația pentru furnizarea camioanelor militare armatei române au mai participat Renault Trucks Defense SAS și asocierea formată din MHS Truck&Bus SRL (lider) și Rheinmetall Man Military Vehicles GmbH.

FOTO ANAF a vândut cu 40.000 de euro mașina Aro a lui Ceaușescu, după ce licitația a fost amânată pentru a verifica dacă face parte din patrimoniul cultural național CITEȘTE ȘI FOTO ANAF a vândut cu 40.000 de euro mașina Aro a lui Ceaușescu, după ce licitația a fost amânată pentru a verifica dacă face parte din patrimoniul cultural național

Inițiată în iulie 2018, licitația a fost contestată în instanță de germanii de la Rheinmetall, care au acuzat “abateri grave” de la legislația în vigoare, prin favorizarea Iveco.

Acesta este al treilea contract cu MapN câștigat de Iveco. În 2017, compania italiană a semnat un contract pentru livarea a 173 de camioane militare în România, după ce, în 2015, a obținut o comandă pentru 57 de camioane.  

Iveco, subsidiară a CNH Industrial, produce vehicule comerciale și militare, având peste 25.000 de angajați și venituri anuale de aproximativ 5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
iveco
camioane militare
mapn
comanda camioane
contract cadru
licitatie