ANALIZĂ Românii au căutat joburi din domeniile financiar-contabilitate, transport și resurse umane, în luna aprilie

ANALIZĂ Românii au căutat joburi din domeniile financiar-contabilitate, transport și resurse umane, în luna aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2019

Românii au căutat locuri de muncă din domeniile financiar-contabilitate, transport și resurse umane în luna aprilie, chiar dacă volumul de aplicări a scăzut cu 20% comparativ cu luna martie, arată datele centralizate de către reprezentanții unei platforme de recrutare online, citată de Agerpres.ro.

Enel, Oracle și Amazon Development Center au atras cei mai mulți candidați în luna aprilie, înregistrându-se peste 5.000 de aplicanți.

Urmărește-ne și pe Google News

"În luna aprilie, candidații au fost preocupați mai mult de Sărbătorile Pascale decât de schimbarea jobului. Volumul de aplicări a scăzut cu 20% comparativ cu luna martie, însă a înregistrat o ușoară creștere, de 5%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Joburile din domenii precum financiar-contabilitate, transport și resurse umane au fost cele mai căutate în luna aprilie", conform analizei realizate de BestJobs.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru a doua lună consecutiv, specialiștii în resurse umane sunt cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum total de peste 24.000 de căutari în lunile martie și aprilie. În continuare, cele mai căutate joburi sunt cele din domenii, precum financiar-contabilitate, cu peste 25.000 de căutări în luna aprilie, nivel similar cu lunile anterioare, și transport, cu peste 17.000 de căutări, dar în scădere față de martie cu 37%. Alte domenii care au atras atenția candidaților în luna aprilie au fost inginerie, vânzări și IT, cu un volum total de căutări de peste 34.000.

viewscnt
Afla mai multe despre
bestjobs
analiza
locuri de munca