Angajații francezi pot ignora de la 1 ianuarie emailurile de serviciu în afara programului de lucru

Angajații francezi pot ignora de la 1 ianuarie emailurile de serviciu în afara programului de lucru
scris 2 ian 2017

Angajații francezi pot ignora emailurile de serviciu, dacă sunt primite în afara programului de lucru, potrivit unei legi care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, relatează MarketWatch.

Legea privind ”dreptul de a fi deconectat” permite angajaților să ignore emailurile de serviciu în afaa programului normal de lucru. Legea se aplică tuturor companiilor cu peste 50 de angajați, iar acestea trebuie să adopte coduri de conduită care să prevadă orele între care angajații pot trimite sau să răspundă la emailuri, scrie News.ro.

Legea face parte din eforturile guvernului francez de a reduce stresul asociat muncii și epuizarea.

Susținătorii legii afirmă că angajații care au fost obligați să răspundă la emailuri în afara programului de lucru au muncit de fapt fără să fie plătiți. În Franța săptămâna de lucru are 35 de ore.

Legea a fost inspirată de un program similar folosit de grupul de telecomunicații Orange.

Facturile la energie electrică scad cu aproape 2%, de la 1 ianuarie. Prețul gazelor rămâne neschimbat până în aprilie CITEȘTE ȘI Facturile la energie electrică scad cu aproape 2%, de la 1 ianuarie. Prețul gazelor rămâne neschimbat până în aprilie

”Unul dintre cele mai mari riscuri este echilibrul între viața privată și cea profesională, care stă în spatele conectivității permanente. Profesioniștii care găsesc un echilibru corect au performanțe mult mai bune la serviciu decât cei care vin obosiți”, a spus anul trecut Bruno Mettling, director general al Orange, la postul de radio Europe 1.

Noua lege face parte dintr-un program de reforme ale legislației muncii, aprobat în luna mai, care include și măsuri prin care companiile pot face mai ușor angajări și concedieri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
email
angajati
franta