Armata caută asigurător pentru militarii aflați în misiuni de luptă. Polița este estimată la 8,3 milioane de lei

Armata caută asigurător pentru militarii aflați în misiuni de luptă. Polița este estimată la 8,3 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 feb 2017

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a inițiat o licitație pentru încheierea de polițe de viață militarilor români aflați în misiuni de luptă, pe o perioadă de trei ani, contractul fiind estimat la 8,3 milioane de lei.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de luptă este de cel puțin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini.

Urmărește-ne și pe Google News

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
BCR Asigurări de Viață începe demersurile fuziunii cu AXA România CITEȘTE ȘI BCR Asigurări de Viață începe demersurile fuziunii cu AXA România

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorii vor acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare și tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile și mai puțin de trei zile) și cele pentru medicamente și tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Ofertele vor fi deschise în a doua parte a lunii martie.

Primii trei asigurători de viață după nivelul primelor subscrise sunt NN, BCR Asigurări de Viață VIG și Asirom VIG.

Subscrierile companiilor pe acest segment de piață au însumat 1,72 miliarde de lei în intervalul ianuarie - septembrie 2016, cu 2% mai mult față de septembrie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
mapn
militari
asigurari de viata
licitatie