Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov primesc 166 milioane euro de la UE pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare

Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov primesc 166 milioane euro de la UE pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

Comisia Europeană a aprobat o contribuție de peste 166 de milioane de euro din Fondul de coeziune 2014-2020 pentru modernizarea rețelelor de apă și apă uzată din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov.

Investițiile se referă la două proiecte care vor îmbunătăți calitatea și accesul la apă potabilă, precum și tratarea apelor uzate din cele patru județe.

Urmărește-ne și pe Google News

Lucrările la infrastructura de alimentare cu apă includ nouă noi stații de tratare a apei, 1.061 kilometri suplimentari de rețea nouă și 40 de rezervoare noi, pe lângă restaurarea infrastructurii existente.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Fondurile de pensii din România continuă să-și reducă expunerea pe obligațiunile emise de o bancă din Rusia CITEȘTE ȘI Fondurile de pensii din România continuă să-și reducă expunerea pe obligațiunile emise de o bancă din Rusia

În ceea ce privește apele uzate, vor fi construite patru stații de tratare a apelor uzate și alte trei vor fi extinse, în timp ce vor fi amplasați 761 kilometri de rețea nouă de canalizare, iar infrastructura existentă va fi reabilitată.

Aceste investiții vor contribui la respectarea de către România a directivelor UE privind apele uzate urbane și apa potabilă și vor crea locuri de muncă, de care vor beneficia toate grupurile sociale din zonă, potrivit Comisiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
apa potabila
canalizare
apa uzata
modernizare infrastructura apa
ilfov
calarasi
ialomita
giurgiu