CEO UiPath: Ne vom lista în 2-3 ani pe NASDAQ. Suntem produsul învățământului comunist, cu actuala generație e mai greu. Nu am făcut bani pentru mașini scumpe și vile în Pipera sau pentru a merge în cluburi la distracție

CEO UiPath: Ne vom lista în 2-3 ani pe NASDAQ. Suntem produsul învățământului comunist, cu actuala generație e mai greu. Nu am făcut bani pentru mașini scumpe și vile în Pipera sau pentru a merge în cluburi la distracție
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 mar 2018

Acțiunile UiPath vor fi listate la bursa americană NASDAQ în următorii 2-3 ani, a declarat Daniel Dines, co-fondatorul și directorul general al companiei, start-up specializat în soluții software de automatizare a proceselor repetitive din diferite industrii, care a atras recent o nouă finanțare,  compania fiind evaluată la peste 1 miliard de dolari (unicorn).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

“Obiectivul nostru este să listăm acțiunile UiPath pe NASDAQ în următorii 2-3 ani. Am construit o tehnologie inovativă și acționăm într-o piață imensă, de ordinul zecilor de miliarde de euro. Putem deveni cea mai mare companie tech din Estul Europei din următorii ani”, a afirmat Dines într-o conferință de presă.

UiPath, lider global în aplicații Enterprise Robotic Process Automation (RPA), a obținut o finanțare suplimentară.

UPC Romania contestă o amendă pentru inducerea în eroare a clienților cu sintagma “nelimitat”, dar pierde ciudat un proces cu Fiscul CITEȘTE ȘI UPC Romania contestă o amendă pentru inducerea în eroare a clienților cu sintagma “nelimitat”, dar pierde ciudat un proces cu Fiscul

Runda de investiție a fost condusă de Accel - investitorul principal al primei runde, căruia i s-au alăturat doi noi finanțatori, CapitalG și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp – participă și ei în această rundă.

“Sunt investitori de prim rang, care au investit și în Google sau Facebook. Putem deveni cea mai mare companie tech din Estul Europei din următorii ani. Smerenia este cuvântul care ne caracterizează, dar smerit nu înseamnă umil. Noi suntem produsul învățământului comunist, cu generațiile actuale este însă mai greu, din acest motiv privim global”, a spus Dines, explicând astfel diferența de pregătire profesională între generații.

"Marea problemă a românilor este că nu gândesc global. Poți să rămâi o firmă necorporatistă dacă angajezi oameni mai deștepți ca noi fără să-i constrângi cu reguli corporatiste. Nu cred că puteam construi o firmă globală dacă angajam doar români, e o prostie să crezi asta. A fost un moment astral pentru UiPath, construisem o tehnologie și nu aveam clienți. Aproape că eram în situația de a închide firma, dar a venit o comandă din India și lucrurile s-au schimbat radical. Am înțeles că trebuie să aducem oameni mai deștepți pentru a merge mai departe, iar astăzi echipa UiPath este una de primă mână, de ligă globală. Putem crește în următorii ani de 4-5 ori într-o piață imensă. Noi nu am copiat alte tehnologii, am inovat în acest domeniu și din acest motiv nu au fost reticenți când auzeau că suntem din România. Nu am făcut UiPath pentru a ne cumpăra mașini scumpe și vile în Pipera, vrem să construim o cultură, să devenim mai buni, nu să mergem în cluburi pentru a ne distra. Am văzut antreprenori care au făcut bani și apoi s-au retras pentru a juca tenis. Putem juca tenis și acum, nu trebuie să avem bani", a continuat acesta.

Noua finanțare obținută de startup va fi folosită pentru a accelera evoluția produsului, în particular în inovații care integrează Machine Learning (ML) și alți algoritmi de Inteligență Artificială (AI) în operațiunile digitale ale clienților companiei.

FOTO Românul care vinde Pepsi de 23 de milioane de euro în țara vinului CITEȘTE ȘI FOTO Românul care vinde Pepsi de 23 de milioane de euro în țara vinului

UiPath își va continua de asemenea expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru. Compania are acum peste 590 de angajați în 14 țări.

Accel a condus ambele runde de finațare, iar Rich Wong – partener în Accel – se va alătura board-ului de conducere al companiei, alături de Luciana Lixandru, alt partner Accel, aflată deja în board.

CapitalG, a cărui participare reprezintă un sprijin substanțial pentru capabilitățile tehnice ale UiPath, oferă oportunitatea de a lucra cu consilierii pe tehnologie ai Google pentru a avansa abilitățile de AI și Machine Learning (ML).

Kleiner Perkins reprezintă un alt sprijin din partea unei firme de top de venture capital și va furniza experiență și mentorat pentru creșterea accelerată a UiPath.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise RPA cu cea mai mare rată de adoptare.

Aplicațiile software dezvoltate permit designul și implementarea rapidă a roboților (angajați digitali) care emulează și execută perfect procese repetitive, crescând productivitatea afacerii, asigurând un grad ridicat de conformitate și îmbunătățind serviciul pentru clienți atât în operațiunile de back-office, cât și în front-office.

În 2017, portofoliul de clienți UiPath a crescut de la mai puțin de 100 la peste 700, iar venitul anual recurent a crescut de 8 ori față de anul anterior.

“Potențialul de creștere este imens și finanțarea primită ne va permite să fructificăm rapid această oportunitate. În câțiva ani putem ajunge la afaceri de zeci de miliarde de euro”, a spus Dines.

Printre clienții noi ai firmei se numără BMW Group, Dairy Farm Group, Dentsu, Huawei, Morningstar și Sumitomo Mitsui Financial Group.

Cu sediul central în New York City, prezența UiPath se extinde în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
nasdaq
listare
finantare