Dosar penal în cazul incendiului de la Petromidia, soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor trei

Dosar penal în cazul incendiului de la Petromidia, soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor trei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2016

Procurorii constănțeni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la Petromidia în urma căreia o persoană a murit, iar trei au fost rănite și fac cercetări pentru mai multe infracțiuni, între care ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a anunțat, marți, printr-un comunicat, că procurorii au preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța în cazul incendiului produs luni seară, la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urma căruia o persoană a murit și alte trei au fost rănite, scrie News.ro.

“Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, se arată în comunicat.

Potrivit primelor cercetări, anchetatorii au stabilit că, luni după-amiază, în jurul orei 18.00, pe platforma 1 DAB din RafinăriaPetromidia, o echipă de lucrători efectua o reparație a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea țițeiului, moment în care a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat, încă de luni seară, doi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, cercetările la fața locului fiind reluate marți de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care coordonează o echipă formată din polițiști și specialiști criminaliști.

DNA se dotează cu minicamere pentru filmări de noapte, pungi Faraday sau software de investigație digitală CITEȘTE ȘI DNA se dotează cu minicamere pentru filmări de noapte, pungi Faraday sau software de investigație digitală

De asemenea, o anchetă face și Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța pentru a stabili cum a avut loc incidentul.

Totodată, reprezentanți ai INSEMEX Petroșani urmează să facă o expertiză pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul de la rafinărie.

Incendiul care s-a produs luni seară la rafinăria Petromidia a fost stins în aproximativ o oră.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne declarau, luni, pentru News.ro că două rezervoare de azot și o pompă de benzină au explodat la rafinăria Petromidia.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, luni seară, pentru News.ro, că după discuțiile cu managementul Rompetrol, poate spune că nu există "riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente" la rafinăria Petromidia, la care statul român este acționar minoritar, cu o participație de 44,69% din acțiuni.

Cele patru persoane rănite în urma incendiului au fost transportate în București, însă, marți dimineață, una dintre ele, care avea arsuri pe aproape toată surpafața corpului, a decedat.

viewscnt
Afla mai multe despre
dosar penal
petromidia
incendiu