Banca Transilvania oferă reducere de 18% clienților Bancpost care vor să-și convertească în lei sau euro creditele luate în franci elvețieni

Banca Transilvania oferă reducere de 18% clienților Bancpost care vor să-și convertească în lei sau euro creditele luate în franci elvețieni
Oana Osman
Oana Osman
scris 3 mai 2018

Banca Transilvania, noul proprietar al pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) la Bancpost, a anunțat planul pentru clienții băncii preluate care au împrumuturi în franci elvețieni (CHF) cu garanții imobiliare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Reducerea va fi de 18% pentru aproximativ 2.300 de clienți Bancpost cu credite eligibile în franci elvețieni care doresc conversia împrumuturilor din CHF în lei sau euro. Discountul va fi aplicat la soldul creditului curent prin diminuare de sold, a anunțat banca.

Varianta de conversie propusă ține cont de evoluția cursului francului elvețian din ultimii ani, având în vedere aprecierea leului față de acesta cu aproximativ 8% în perioada mai 2015 –aprilie 2018.

Oferta este valabilă începând cu luna iulie a.c., urmând ca BT și Bancpost să revină până atunci cu detalii. În prezent, sunt în pregătire aplicațiile IT necesare.

Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnării documentației la notar.

Inflația din zona euro a încetinit neașteptat în aprilie. Evoluția ar putea submina planul BCE de a retrage treptat stimulii monetari CITEȘTE ȘI Inflația din zona euro a încetinit neașteptat în aprilie. Evoluția ar putea submina planul BCE de a retrage treptat stimulii monetari

În cursul lunii iulie a.c., clienții Bancpost eligibili pentru oferta de conversie vor fi contactați pentru invitarea în unitățile Bancpost, la o întâlnire cu echipa mixtă Banca Transilvania – Bancpost, în cadrul căreia vor fi  prezentate detaliile ofertei.

Oferta se adresează clienților care au credite în sold la Bancpost și ale căror contracte făceau parte din portofoliul băncii respective la momentul achiziției de către Banca Transilvania a pachetului majoritar de acțiuni la Bancpost. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bancpost
conversie
credite
franci elvetieni
chf
oferta