Companiile străine au făcut în primul trimestru investiții directe de 1,07 miliarde euro în România, în scădere cu 22%

Companiile străine au făcut în primul trimestru investiții directe de 1,07 miliarde euro în România, în scădere cu 22%
scris 15 mai 2017

Companiile străine au făcut investiții directe în România în valoare de 1,075 miliarde euro în primele trei luni ale acestui an, în scădere cu circa 22% față de perioada ianuarie-martie 2016, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

În primul trimestru din 2016, investițiile străine directe în România au însumat 1,375 miliarde euro, arată calculele News.ro, pe baza datelor revizuite publicate de către BNR.

"Investițiile directe ale nerezidențilore în România au însumat 1.075 milioane euro, din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 1.258 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 183 milioane euro", a precizat banca centrală. 

Investițiile străine directe sunt considerate cele mai benefice investiții realizate de companii străine într-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung și au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei și salariilor, scrie News.ro.

Italienii de la Atlantia, controlați de familia Benetton, oferă 18 miliarde dolari pentru rivalul spaniol Abertis. Tranzacția ar crea cel mai mare operator de autostrăzi cu taxă din lume CITEȘTE ȘI Italienii de la Atlantia, controlați de familia Benetton, oferă 18 miliarde dolari pentru rivalul spaniol Abertis. Tranzacția ar crea cel mai mare operator de autostrăzi cu taxă din lume

În 2016, companiile străine au făcut investiții directe în România în valoare de 4,08 miliarde euro, în creștere cu 18% față de anul anterior și nivel-record al ultimilor opt ani.

Investițiile străine directe au acoperit integral anul trecut deficitul de cont curent al României, estimat la 4,1 mliarde euro, potrivit datelor preliminare ale BNR. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
companii straine
investitii