Doar cu sediul în Arabia Saudită!

Doar cu sediul în Arabia Saudită!
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2023

Companiile internaționale trebuie să își stabilească sediul regional în Arabia Saudită până la 1 ianuarie 2024, pentru a mai obține contracte guvernamentale

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Arabia Saudită a confirmat vineri un ultimatum conform căruia companiile străine trebuie să își stabilească sediul regional în regat până la 1 ianuarie 2024, iar în caz contrar li se va interzice să încheie contracte guvernamentale profitabile cu regatul, transmite CNBC, preluat de News.ro. Într-o decizie îndrăzneață din februarie 2021, guvernul saudit a anunțat că, din 2024, va înceta să mai facă afaceri cu orice companii internaționale ale căror sediu regional nu se află în țară.

Vestea a uimit investitorii și muncitorii expatriați, mulți dintre aceștia au văzut măsura ca pe un atac împotriva Dubai, capitala comercială a Emiratelor Arabe Unite, care găzduiește cea mai mare concentrație de sedii regionale din Orientul Mijlociu.

DECIZIE Guvernul limitează comisioanele în cazul tichetelor de masă la 2%, dublu față de cât anunțase inițial CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul limitează comisioanele în cazul tichetelor de masă la 2%, dublu față de cât anunțase inițial

Faisal Al Ibrahim, ministrul saudit al Economiei și Planificării, a declarat pentru CNBC că planul încă merge înainte și a discutat despre modul în care regatul își propune să sprijine companiile străine cu schimbarea. Când a fost întrebat de Dan Murphy de la CNBC dacă termenul limită este încă în vigoare, Al Ibrahim a răspuns: ”Da. Și atunci când te muți, există câteva beneficii și stimulente care vor avea sens.”

Ministrul a vorbit de la Riad la Future Investment Initiative, o conferință anuală de trei zile pe teme de finanțare și investiții, găzduită de Fondul de investiții publice al Arabiei Saudite, și o creație a proiectului Vision 2030. ”Există o mulțime de stimulente, beneficii și sprijin care se schimbă mereu, evoluează mereu, care sunt discutate și cu acești jucători. Deci nu este doar o măsură negativă. Există și o mulțime de măsuri pozitive”, a spus Al Ibrahim.

Executivul vrea să elimine plafonul actual de despăgubire la polițele RCA emise de asigurătorii care ar intra în insolvență în viitor. Modificări în legislația Fondului de Garantare CITEȘTE ȘI Executivul vrea să elimine plafonul actual de despăgubire la polițele RCA emise de asigurătorii care ar intra în insolvență în viitor. Modificări în legislația Fondului de Garantare

Viziunea 2030, o campanie ambițioasă lansată de prințul moștenitor Mohammed bin Salman în 2016, își propune să creeze locuri de muncă în sectorul privat și să-și diversifice economia în afara petrolului, în condițiile în care populația Arabiei Saudite – din care peste 60% are sub 30 de ani – este în plină expansiune.

Când a fost anunțat pentru prima dată, ultimatumul privind sediile centrale ale companiilor a generat scepticism și critici din partea multor investitori și analiști regionali, care au pus sub semnul întrebării capacitatea Arabiei Saudite – o teocrație musulmană conservatoare, cunoscută pentru istoricul său extrem de criticat în domeniul drepturilor omului – de a atrage suficiente talente străine.

DECIZIE Guvernul a adoptat noile măsuri de reducere a cheltuielilor. Sunt permise petreceri de Crăciun și Revelion, dar cu măsură CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul a adoptat noile măsuri de reducere a cheltuielilor. Sunt permise petreceri de Crăciun și Revelion, dar cu măsură

Expații din centrul regional din Dubai au pus la îndoială capacitatea regatului de a oferi suficiente servicii de calitate a vieții, cum ar fi școli internaționale, locuințe ample și aspecte ale unui stil de viață mai occidental, cum ar fi alcoolul, care este în prezent ilegal în Arabia Saudită. Dar, pe măsură ce mai multe companii se uită la piața mare și relativ neexploatată a Arabiei Saudite, regatul atrage mult interes și investiții în creștere rapidă, a spus Al Ibrahim.

Prezența a câteva mii de investitori și finanțatori străini din întreaga lume la conferința FII de la Riad a părut a fi un bun indicator al acestui interes. ”Observăm un impuls mare, cu siguranță acordăm prioritate companiilor care aduc crearea de valoare acolo unde valoarea este consumată, care creează locuri de muncă de înaltă calitate pentru oamenii din Arabia Saudită, saudiți și alții și care ne ajută de fapt să obținem rezultate de calitate din nevoile noastre, fie că este vorba de servicii sau de bunuri, într-un mod mai bun și mai semnificativ”, a spus ministrul, adăugând că regatul primește cereri zilnice.

Banca Mondială prognozează o contracție economică de 0,9% pentru Arabia Saudită în 2023, pe fondul producției de petrol și a prețurilor mai scăzute. Fondul Monetar Internațional observă o creștere economică puternică în afara sectorului petrolului pentru regat, despre care spune că s-a accelerat din 2021, în medie la 4,8% în 2022” și este de așteptat ”să rămână aproape de 5% în 2023, stimulată de cererea internă puternică.”

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudita
banca mondiala