Dragnea: Guvernul va vedea dacă e oportun ca Pilonul II să fie opțional, în urma unei analize a Casei de Pensii

Dragnea: Guvernul va vedea dacă e oportun ca Pilonul II să fie opțional, în urma unei analize a Casei de Pensii
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 12 sep 2017

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a arătat că Guvernul încă așteaptă analiza fondurilor de pensii administrate privat, care va fi elaborată de Casa de Pensii, și poate și o analiză a ASF, pentru a decide dacă se impune luarea măsurii ca Pilonul II de pensii să devină opțional.

”Dacă în urma analizei pe care o așteptăm de la Casa de Pensii, și poate și de la ASF, aspra evoluției acestor instituții în ultimii 10 ani, va reieși ca oportună o prevedere legislativă care să redea posibilitatea fiecărui român să opteze, nu știu detaliile, pentru Pilonul I sau Pilonul II, s-ar putea să fie o măsură bună. Asta nu înseamnă că naționalizează cineva Pilonul II de pensii. Dar în urma acelei analize, o să vedem dacă devine oportună această măsură, dacă nu e oportună. Să vedem dacă ajungem acolo, aștept și eu să vedem detaliile, principiul l-am înțeles”, a declarat Liviu Dragnea.

Tudose, după ce Ministerul Energiei a cerut companiilor de stat să vireze bani la buget sub formă de dividende: Le-am luat acum pentru că acum ne trebuie CITEȘTE ȘI Tudose, după ce Ministerul Energiei a cerut companiilor de stat să vireze bani la buget sub formă de dividende: Le-am luat acum pentru că acum ne trebuie

Premierul Mihai Tudose a declarat recent că Pilonul II de pensii nu va fi desființat, dar va deveni opțional. 

”Ca să vă spun în premieră, cred că soluția spre care ne ducem este să anunțăm populația, în funcție de nivelul de salarizare, unde e mai bine să își pună banii. La pilonul I, la pilonul II... Toți la pilonul I... Nu desființează nimeni pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opțional. Românul va avea un tablou în față. Eu cu contribuția mea atât obțin pe punctul de pensie, dincolo atât obțin ca randament”, a declarat Mihai Tudose.

viewscnt
Afla mai multe despre
pilonul ii
pensii
optional
guvern
dragnea
tudose