Premierul Ciolacu – pregătit să se judece cu Pfizer. “O să angajăm avocați. SUnt multe legate de aceste vaccinuri”

Premierul Ciolacu – pregătit să se judece cu Pfizer. “O să angajăm avocați. SUnt multe legate de aceste vaccinuri”
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2024

În contextul procesului intentat de compania Pfizer României, primul ministru Marcel Ciolacu spune că este o ocazie „să aflăm adevărul”. Afirmă că PSD nu are legătură cu achiziția de vaccinuri și nici de măști neconforme. „Aș vrea să aud și eu explicațiile, de ce am cumpărat vaccinuri de asemenea sume.”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, întrebat despre procesul intentat României de compania Pfizer privind doze de ser anti-COVID în valoare de peste jumătate de miliard de euro, că România va angaja avocați. „Nu e nici primul nici ultimul proces. Cu adevărat, nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măștile neconforme”, spune premierul, preluat de News.ro.

„Sunt multe legate de vaccinuri, în sfârșit aflăm și adevărul, ce s-a întâmplat și cât au costat aceste vaccinuri. Aș vrea să aud și eu explicațiile, de ce am cumpărat vaccinuri de asemenea sume”, a declarat Ciolacu. „O să vedem, e un proces, o să angajăm avocați, stau cu ministrul Sănătății de vorbă, cu ministrul Finanțelor. Nu e nici primul nici ultimul proces. Cu adevărat, nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măștile neconforme care și acum sunt prin depozite și pot fi filmate, nici cu utilaje cumpărate defecte pentru a face măști neconforme. Sunt, spunea Curtea de Conturi, fără vaccinuri, sunt încă aproape 176 de milioane de euro cheltuiți în timp ce noi stăteam cu toții, și eu și dvs, stăteam în case, unii speculau acel moment ca să se îmbogățească.”

BNR vede o creștere economică mai ridicată și presiuni pe creșterea salariilor, dar și riscuri ridicate la adresa cursului valutar CITEȘTE ȘI BNR vede o creștere economică mai ridicată și presiuni pe creșterea salariilor, dar și riscuri ridicate la adresa cursului valutar

El se arată convins că adevărul cu privire la achizițiile de vaccinuri în perioada pandemiei de COVID va fi aflat. Eu sunt ferm convins că justiția va face dreptate până la capăt și vom afla ceea ce e mai important, întreg adevărul, ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă”, a adăugat Ciolacu.

Companiile Pfizer și BioNTech au anunțat, recent că au luat „decizia dificilă” de a iniția proceduri oficiale împotriva României, pentru a o determina să își respecte angajamentele asumate pentru comenzile de vaccinuri pentru COVID-19 plasate de Guvern, ca parte a contractului de aprovizionare a Uniunii Europene, semnat în mai 2021.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila afirmă că notificarea Pfizer de chemare în fața instanței la Bruxelles pentru vaccinurile anti-COVID a fost primită prin poștă și că este o situație care nu este neașteptată, având în vedere că același lucru s-a întâmplat și în cazul altor două state UE, Polonia și Ungaria.

Ministrul a declarat că au fost contractate cantități enorme de vaccin anti-COVID pe care România nu le folosea, situație care nu putea fi acceptată și care nu era nici morală, în acest context precizând că România ar mai fi trebuit să comande și să primească 28 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer.

Fostul premier Florin Cîțu, a declarat joi, la Digi24, referitor la faptul că România a comandat 90 de milioane de vaccinuri anti-Covid, deși au fost folosite puține, că toate țările au avut mai multe doze, adăugând că în 2022 Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila au cumpărat 40 de milioane de doze. El a mai explicat că ar fi putut fi folosite toate, dar că după ce purtarea măștii de protecție nu a mai fost obligatorie, nu s-au mai vaccinat mulți oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel cilacu
vaccinuri
pfizer