Producția industrială a crescut. România, printre țările UE cu cel mai puternic avans al producției industriale în luna aprilie

Economie   
 Producția industrială a crescut. România, printre țările UE cu cel mai puternic avans al producției industriale în luna aprilie

Producția industrială a crescut în primele patru luni ale anului cu 14,3%, ca serie brută, și cu 14,5% serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, față de aceeași perioadă din anul trecut, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

”În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie –30 aprilie 2020, producția industrială (serie brută) a crescut cu 14,3%, ca urmare a creșterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+16,3%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+11,5%). Industria extractivă a scăzut cu 6,6%”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în primele patru luni, comparativ cu perioada similară din 2020, a fost mai mare cu 14,5%, datorită creșterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+16,3%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+11,3%), scrie News.ro.

Industria extractivă a scăzut cu 7,5%.

În luna aprilie a acestui an, producția industrială (serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 5,9% ca urmare a scăderilor înregistrate de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-13,4%) și industria prelucrătoare (-5,1%).

Industria extractivă a crescut cu 4,8%.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mare cu 2,7% față de luna precedentă, datorită creșterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+10,7%), industria prelucrătoare (+6,2%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,2%).

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a crescut cu 68% ca efect al creșterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+85,9%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+19,5%) și industria extractivă (+10,9%).

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mare cu 63,2%, creștere susținută de industria prelucrătoare (+80,5%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+17%) și industria extractivă (+10,1%).

Eurostat precizează că, în ritm anual, producția industrială a crescut în toate statele membre UE în luna aprilie, însă cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate în Italia, Slovacia și România.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins