Trump a lansat o investigație împotriva Chinei și a altor exportatori de oțel ieftin

Trump a lansat o investigație împotriva Chinei și a altor exportatori de oțel ieftin
scris 21 apr 2017

Președintele american Donald Trump a lansat joi o investigație împotriva Chinei și a altor exportatori de oțel ieftin în Statele Unite, creând posibilitatea introducerii unor noi taxe vamale, iar informația a dus la creșterea cotațiilor acțiunilor unor companii americane cu peste 8%, transmite Reuters.

Motivând cu probleme de securitate națională,  Trump a făcut anunțul la o ceremonie la Casa Albă la care au participat directori ai companiilor siderurgice americane Nucor, United States Steel și TimkenSteel, precum și secretarul pentru Comerț Wilbur Ross, un miliardar care și-a dobândit o parte din avere în afacerile cu oțel, scrie News.ro.

”Oțelul are o importanță majoră atât economică cât și militară. Nu este un domeniu în care ne permitem să devenim dependenți de alte țări”, a spus Trump.

Președintele a câștigat multe voturi în state industrializate ca Michigan și Pennsylvania cu promisiunea de a susține producția și de a descuraja practicile comerciale ale Chinei.

Statul chinez este cel mai mare producător de petrol și fabrică o cantitate mult mai mare cât consumă, iar excesul îl vinde în străinătate, deseori la prețuri mai mici decât producătorii locali.

Măsura neobișnuită de lansare a unei investigații vine pe fondul presiunilor luiTrump asupra Chinei de a se implica mai mult în problema Coreii de Nord, tot mai beligerante.

ROMATSA a respins oferta Allianz-Țiriac pentru polița care urma să-i despăgubească angajații cu până la 1,4 mil. lei în cazul pierderii brevetului de controlor de trafic CITEȘTE ȘI ROMATSA a respins oferta Allianz-Țiriac pentru polița care urma să-i despăgubească angajații cu până la 1,4 mil. lei în cazul pierderii brevetului de controlor de trafic

Când președintele chinez Xi Jinping l-a vizitat pe Trump în Florida în această lună, președintele american a ridicat posibilitatea de a se folosi de comerț ca mijloc de convingere.

Statele Unite au peste 100 de fabrici care produc milioane de tone de oțel pe an. Guvernul SUA a încercat să le protejeze de oțelul ieftin provenit din străinătate, în principal prin intermediul Organizației Mondiale a Comerțului, dar administrația Trump afirmă că impactul a fost mic.

Analiștii sunt sceptici în privința argumentului că oțelul ieftin din China pune în pericol securitatea națională a SUA.

Necesarul anual de oțel al Departamentului Apărării reprezintă sub 0,3% din producția industriei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trump
otel