Dragnea: La programul de guvernare am lucrat cu Darius Vâlcov. Are probleme în justiție, dar îmi asum lucrul acesta

Dragnea: La programul de guvernare am lucrat cu Darius Vâlcov. Are probleme în justiție, dar îmi asum lucrul acesta
scris 20 apr 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Antena 3, că a lucrat la programul de guvernare cu fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani, pentru că este un bun profesionist, și își "asumă" faptul că a colaborat cu o persoană care are probleme în justiție.

"Pentru prima dată o spun public, pentru că mi se pare că e datoria mea să fac lucrul ăsta. Darius a fost unul din oamenii de bază cu care am lucrat la programul de guvernare, Darius Vâlcov. (...) A venit de la PDL, dar este un om cu o foarte bună pregătire. Pe lângă alți specialiști cu care am lucrat la programul de guvernare, cu Darius am lucrat și la acest program de guvernare", a spus Dragnea.

Întrebat despre problemele în justiție ale fostului ministru, liderul PSD a spus că "își asumă asta", pentru că Vâlcov este un profesionist, scrie News.ro.

"Are probleme în justiție, dar Darius Vâlcov este unul din oamenii care, prin contribuția lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (...) a adus o contribuție serioasă pentru ca românii să o ducă mai bine. Și eu îmi asum lucrul ăsta", a spus el.

Persoanele care vor să își cumpere retroactiv vechime pentru pensie o mai pot face până la finele anului CITEȘTE ȘI Persoanele care vor să își cumpere retroactiv vechime pentru pensie o mai pot face până la finele anului

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupată de acesta, de primar, senator și ministru.

Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar al Slatinei Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-ar fi fost dați lui Prina, în cinci tranșe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina.

Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012 - 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dragnea
darius valcov
programul de guvernare